separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Brzinski kolač od jabukama sa prelivom od meda: Sočan, mirisan i ukusan


Ako nemate vremena, a jede vam se poslastica ili su vam se najavili iznenadni gosti, onda morate isprobati ovaj recept.


Ovaj recept ne zahteva nikakvu dodatnu pripremu jabuka. Svi sastojci se umute, jabuke se tek trunku doteraju, a kada je gotov, kolač se premazuje medom.

Sastojci:

3 do 4 jabuke 1 šolja smeđeg šećera 1 1/4 šolja brašna 1 kašičica praška za pecivo malo soli 1 kašika cimeta 3 jaja pola šolje maslaca 2 kašike limunovog soka 1 kašika ekstrakta vanile med

Priprema:

Ugrejte rernu na 180 Celzijus, namažite kalup za kolač masnoćom i malo pobrašnjavite. Pomešajte suve sastojke u jednoj posudi. Penasto umutite maslac, dodajte jedno po jedno jaje i ostale tečne sastojke pa postepeno dodajte suvi deo s brašnom. Ogulite jabuke, prepolovite ih ili naseckajte na četvrt, zarežite ih, ali ne do kraja. Izlijte smesu u kalup i utisnite jabuke, a onda pecite 40 minuta. Rastopite med s toplom vodom i premažite gotov kolač i jabuke Po želji služite uz sladoled od vanile.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti