AKTUELNO

Najvažniji faktori prilikom izbora bili su gastronomska i kulturna ponuda, ljubaznost, sreća i osećaj zadovoljstva.

Ako je verovati britanskom turističkom časopisu „Time Out“, Singapur i Istanbul najdosadniji su i najmanje uzbudljivi gradovi na planeti. I dok se iz Istanbula nisu previše bavili ovom vešću, čini se da je Singapurce ona prilično uzrujala...

Naime, lista gore pomenutog časopisa „City Life Index 2018“ objavljena je nakon anketiranja više od 15 hiljada ljudi, koji su Istanbul proglasili najdosadnijim gradom, a Singapur se našao tek jedno mesto iznad.

Na vrhu liste se inače kao najzabavniji grad našao Čikago, a njega slede Porto i Njujork. Najvažniji faktori prilikom izbora bili su gastronomska i kulturna ponuda, ljubaznost, sreća i osećaj zadovoljstva.

Što se Singapura tiče, anketirani su pohvalili sigurnost i javni prevoz, ali je većina niske ocene dala kulturnoj ponudi, a samo 17 odsto ispitanika izjavilo je da se u Singapuru uvek nešto može raditi i videti.

Ovo je izazvalo popriličan bes Singapurske turističke zajednice koja je na svojoj Facebook stranici objavila video od 56 sekundi uz ironičnu poruku – "Singapur je dosadan, ovde nema šta da se radi".

U videu su prikazani snimci trke Formule 1, snimci filmskih studija, muzeja nauke i umetnosti, ali i snimci iz restorana koji nosi Mišlenovu zvezdicu a obrok možete pojesti za 2 dolara.

Odgovor je oštar, a da li je Singapur dosadan ili zabavan, najbolje je da ako imate prilike, zaključite - sami.

#Azija

#Singapur

#Turizam

'