AKTUELNO

Kako nam se menja raspoloženje od sezone do sezone, tako se menja i naša želja za seksom.

Veliki broj stručnjaka ističe da sve veći broj parova ima više seksa zimi nego u toplijim periodima godine na koji ih navodi želja, dostupnosz i naravno - dosada.

Psihoterapeut Keli Kitli istakla je da tokom zime ima malo stvari koje nam odvlače pažnju pa smo više zainteresovani za akciju.

- Tokom zimskog perioda provodimo više vremena sa partnerom i seksom poboljšavamo vezu koju imamo i postajemo bliži. Žene su izjavile da se osećaju emotivno bliže partneru, a muškarci su pažljiviji i privrženiji svojim partnerkama zimi, rekla je ona.

Seks oslobađa endorfin

Ukoliko imate problema sa sezonskom depresijom, nedostatkom želje da radite stvari koje vas čine srećnima i koje volite, onda se prepustite čarima seksa. Seks se računa kao vežba koja oslobađa endorfin zbog čega su ljudi srećniji i doprinosi boljoj vezi. Ukoliko niste raspoloženi za trčanje po parku i teretanu, onda se prepustite uživanju sa vašim dragim.

Seks poboljšava imunitet

Iako seks ne može da bude injekcija protiv gripa, on može da vam da snažnu zaštitu protiv bolesti. Prema jednom istraživanju seks povećava hemoblobih A koji je značajno veći kod onih koji imaju seks 3 ili više puta nedeljno.

Smanjuje nivo stresa

Tokom zime smo sprečeni da se bavimo uobičajenim aktivnostima pa nam to izaziva stres, piše popsugar.com. Seks je odličan za oslobađanje od stresa i smiruje vaše živce. Studije potvrđuju da seks opušta nervni i respiratorni sistem, pa su oni koji se spremaju za neki javni govor posle seksa u boljoj poziciji kada je podnošenje stresa u pitanju.

Seks vam obezbeđuje bolji san

Kada je tokom zime vazduh suv moguće je da ćete se buditi u sred noći suvog grla i zapušenog nosa. Možda vam je potrebna veća toplota kako biste zaspali, pa usled toga vam je period od decembra do marta jako težak. Rešenje za to je orgazam, piše . Nakon seksa mozak oslobađa hemikalije serotonin i opioid koji vas čini opuštenijima.

Muškarci žele više seksa tokom zime

Ukoliko ste primetile da on inicira seks češće od vas, onda je razlog za to sezona. Muškarci žele više seksa zimi i to možd zbog toga što je manje kože izloženo nego leti pa je zbog toga veći promiskuitet i znatiželja.

#Grip

#Prehlada

#Seks

#Zima

'