AKTUELNO

Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood za NOVO JUTRO televizije Pink, izjavio je da pravilan način ishrane podrazumeva da nema robovanja, čovek treba da bude umeren u svemu.

- Danas se često govori o zdravoj ishrani i krenuo je talas zdravlja, kao i priče o tome šta je zdravo. Ja govorim o jednom pravilnom načinu ishrane, a on znači zdrav način ishrane. U zaista zdravu ishranu spadaju namirnice dobijene organskim putem, koje imaju određene nutritivne i hranjive sastojke, i da se jedu u određenim kombinacijama – rekao je Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud.

Kako kaže, zdrav život ne podrazumeva robovanje. Pravilan način ishrane je da nema robovanja, čovek treba da bude umeren u svemu.

Foto: Printscreen

- Najvažniji je način pripreme hrane. Iako najzdraviju hranu na svetu pripremate na pogrešan način to je mnogo lošije nego kada manje hranjivu hranu pripremate na pravi način - rekao je Plećević.

- Što se tiče pripreme namirnica, tržište je prezasićeno, moje iskremno mišljenje je da kada pogledamo ambalažu, shvatamo da se više ulaže u izgled pakovanja nego u kvalitet namirnica – rekla je Željka Dragaš nutricionista.

Foto: Printscreen

Kako je rekla, ukoliko pričamo o zdravim osobama, jaje je visokoproteinska namirnica koja je neophodna našem organizmu, a sa sdruge strane musli je takođe potreban. - Pitanje je kome šta prija i treba da pratimo naš organizam. Ne treba koristiti šećer preterano, ali bolje i šećer nego neke kao zdrave zamene – rekla je ona.

#Ishrana

#Zdravlje

'