AKTUELNO

Stručnjaci je upoređuju sa opčinenošću.

Prva ljubav ima mnogo veze sa opčinjenošću. Nema mogućnosti upoređivanja sa drugima, pa je prva velika ljubavna veza ostvarenje neke čežnje.

Koliko god imali ljubavi u životu, prva će ostati nezaboravna. To su potvrdili i nemački psiholozi, koji su na osnovu istraživanja pod nazivom - Ličnost i društvene veze u mlađoj adolescentskoj dobi - zaključili da ona deluje na ličnost čoveka poput katalizatora. Posebna je i drugačija.

- Prva ljubav ima mnogo veze sa opčinjenošću - objašnjava porodični psiholog dr Volfgang Hantel-Kvitman. - Nema mogućnosti upoređivanja sa drugima, pa je prva velika ljubavna veza ostvarenje neke čežnje.

On kaže da će se osoba koja traži žudnju i ideal dugo sećati prve ljubavi i vraćaće se njoj.

- Ko stvari posmatra nešto realnije, sećaće je se tek kao jednog lepog iskustva iz detinjstva - dodaje dr Hantel-Kvitman. - Ako se ona duboko usadila u sećanje i emocije, moguće je da ćemo je uvek tražiti. Zbog toga može postati fantom kasnijih veza.

Stručnjaci smatraju da joj posebnost daje njena jedinstvenost, jer sve što posle nje dolazi nije više prva ljubav, već druga, treća.

#Ljubav

#Poljubac

'