separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Gosti NOVOG JUTRA: Stoltenberg nas je prevario u svojim izjavama igrajući se rečima! Formiranje vojske Kosova je proces koji je već počeo i koji su SAD odobrile! (VIDEO)


Formiranje vojske lažne države Kosovo odobreno je od strane velikih sila, sa Amerikom na čelu, i desiće se u budućnosti, smatraju Nebojša Čović i general Milomir Miladinović, koji za to daje i dokaz - igru reči u izjavi generalnog sekretara NATO o tome da "sada nije vreme za vojsku Kosova".


Povodom najava Prištine o formiranju vojske Kosova Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg juče su dogovorili da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu. Stoltenberg ocenjuje da je transformacija KBS u vojsku protivna preporukama NATO te da može imati posledice po Kosovo. S druge strane, novi američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".

Autor: TV Pink Printscreen

Nekadašnji predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kaže da je cilj mandata KFOR-a da obezbedi mir za sve etničke zajednice na KiM, a ne da formira državu i čuva ustav takozvane države Kosovo.

- Nisam zadovoljan ni Stoltenbergovim izjavama u kojima pokušava da nas vara semantički: da li se radi o vojsci ili ne, o bezbednosnim snagama ili ne... Igra se rečima, a onda dođe novi ambasador čije napadne izjave treba da se dodvore Albancima. Mislim da je proces formiranja vojske odobren i započet i otuda tolika bahatost Haradinaja i naoružavanje - kaže Čović.

General Milomir Miladinović podseća da je Stoltenberg rekao da "nije vreme" za formiranje vojske Kosova, što znači da će vreme za to verovatno doći.

- Nije rekao da se formiranje ne sme izvršiti, već će vreme odrediti kada će vojska biti formirana - kaže Miladinović za "Novo jutro".

Autor: TV Pink Printscreen

Kada je reč o izjavi premijerke Ane Brnabić koju su mnogi strani mediji interpretirali na pogrešan način pa je "ispalo" da Srboka preti ratom, general kaže da vojska služi da zaštiti granice države, a prema ustavu Srbije, državne granice su na Šar planini, na Staroj planini, na Drini...

- Ovo treba štititi i vojska mora da bude spremna zbog naroda koji živi na Kosovu. Naravno, ja kao vojnik znam šta znači rat i ne verujem da bi iko u ovoj zemlji želeo da vodi rat. Treba upotrebiti sve mere da do rata ne dođe - ističe general.

Čović kaže da ne treba da iznenađuje to što Albanci ne poštuju Rezoluciju 1244, jer od samog početka nisu poštovali ni Kumanovski sporazum, ni niz drugih sporazuma.

- Brisel može da se bavi samo tehničkim pitanjima, a Savet bezbednosti UN treba i može da se bavi samo statusnim pitanjima. Dakle, ako bi se pričalo o promenama, razgraničenjima, zna se gde je mesto: SB, međutim, ovo je vreme u kojem velike sile, pre svega Amerika, krše sve međunarodne zakone i norme - kaže Čović.

Autor: TV Pink Printscreen

Kada je reč o izjavi premijerke, Čović kaže da je normalno da Srbija neće sedeti skrštenih ruku i dozvoliti da je "šišaju".

- Njena izjava bila je jasna i naravno da niko normalan nije za rat, a svaki rat završava se dijalogom, raspravama... I gde su ti međunarodni novinari da pišu o drogi, kriminalu na KiM, o trgovini organima, o tome da su na vlasti u Prištini uglavnom kriminalci? Ne, oni licemerno čekaju ovakvu izjavu, čekaju greške Srbije. Naravno da će Srbija da se brani - kaže Čović.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti