separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Lavrov: Ugled Evropske unije je doveden u pitanje zbog Kosova!


Ruski šef diplomatije podsetio je kako Priština, ne samo da otvoreno sabotira primenu dogovora sa Beogradom postignutih uz posredstvo EU, već i preduzima nove provokacione mere.


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je "ugled Evropske unije, njena sposobnost da natera kosovske Albance da ispune sopstvene obaveze, dovedena u pitanje".

"Sputnjik" prenosi da je Lavrov to kazao u intervjuu grčkom listu "Efimerida ton Sintakton".

- Kosovo i dalje ostaje epicentar nestabilnosti (na Balkanu). Priština ne samo da otvoreno sabotira primenu dogovora sa Beogradom postignutih uz posredstvo EU, već i preduzima nove provokacione mere - rekao je Lavrov.

Ruski ministar je ukazao i da se više od pet godina ništa ne dešava kada je reč o stvaranju Zajednice srpskih opština (ZSO), a umesto toga Priština uvodi takse na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i namerava da formira vojsku koja će biti usmerena upravo protiv tih Srba koji žive na severu Kosova.

- Te mere (takse) usmerene su upravo na stvaranje nemogućih uslova za preživljavanje kosovskih Srba - ocenio je Lavrov.

On je dodao i da srpsko rukovodstvo sprovodi izuzetno odgovornu politiku, jer je obećalo da neće uvoditi recipročne mere.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti