AKTUELNO

Orden koji će biti uručen predsdniku Vučiću je veliko priznanje i za Srbiju, kaže Lazanski u Novom jutru.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sledećeg četvrtka dolazi u Beograd, a sa njim stiže i orden Aleksandra Nevskog kojim će odlikovati predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentator dnevnog lista “Politika“ Miroslav Lazanski kaže da očekuje da najveću pažnju javnosti privuče sam čin uručivanja ordena Aleksandru Vučiću. Lazanski takođe isitče važnost ordena.

Foto: TvPink Printscreen

- Dobiti orden posle Nikole Pašića je veliko priznanje i to niko ne može da ospori - kaže on.

Na pitanje o osporavanju vrednosti samog ordena, Lazanski kaže da je „uspeh u svojoj zemlji najteži i najteže se prašta“.

- Očekuje se od opozicije da se vrednost ordena umanji. Sama je činjenica da je pre par meseci bila vest o tome, mnogi su skočil i pokušali da to ospore. Međutim, realnost ih je demantovala - smatra Lazanski.

Opozicija je takođe najavila kontramiting uoči dolaska ruskog predsednika, a Lazanski ovo komentariše kao jako loš potez, nazivajući ga „pucanje u sopstvene noge“.

- Svesni smo koju vrstu popularnosti Putin užuva u Srbija. Tim postupkom oni sebi rube šansu na eventualnim novim izborima. Mnogi bi se pitali da li možda demontsriraju protiv dolaska Putina u Srbiju - smatra Lazanski.

On naglašava i da je takođe činjenica da Srbija ima potpunu podršku Rusije što se tiče Kosovskog čvora.

- Ono što Srbija odluči, Rusija će da podrži. Osim ovih četiri tematika za ugovore koji će se potpisati, važan je i dogovor o naoružanju i energetike. Važno je opremanje Vojske ruskim PVO sistemima. Time bi zaokružili naš PVO sistem, koji bi bio kompletiran. Vojni budžet sada veći 35 odsto. To je najveći rast vojnog budžeta u prethodne 30 godine - objašnjava Lazanski.

#Miroslav Lazanski

'