AKTUELNO

Ponašanje lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovica i njegovog prijatelja Petra Vladulovića naišlo je na nepodeljenu osudu javnosti.

Prikrivanje Petra Vladulovića napadača na Kseniju Radovanović u skladu je sa ranijim ponašanjima i prijateljstvima lidera Pokreta slobodnih građana, Sergeja Trifinovića.

Prijateljstvo sa Miloradom Ulemekom Legijom osuđenim na višestruke maksimalne zatvorske kazne u Srbiji prbacivala mu je ovih dana i tviter polemici i Vesna Pesić.

- Gospodine, vaš drugar Legija je nuoporediv što god da se setite da sam ja rekla. Lupim po nekad, i hvala na opomeni, ali samo vi ste drugovali sa Legijom – napisala je Pešićeva na Tviteru.

A Legijino društvo bilo mu je legitimacija za upoznavanje problematičnih tipova. Naši sagovornici smatraju da nema borbe za društvene vrednosti ukoliko se tih vrednosti sami ne pridržavate.

Direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan ukazuje da dok ljudi protestuju i šetaju pričajući o nekim demokratskim vrednostima njihov lider prisustvuje prebijanju jedne od aktivistkinja “Ne davimo Beograd”.

Foto: Printscreen

- Nakon toga, krije ime napadača. Građanska obaveza svakoga od nas je da prijavimo napadača i njegov identitet. Ljudska obaveza bi nam bila da zaštitimo ženu. Kako lider opozicije može da bude čovek koji mirno ispija svoje piće dok se prebijaju žene - rekla je Trivan za Pink.

- Kad se desio onaj incident sa Babićem, ona saobrćajna nesreća, on je znao gde sedi Babić i da li vozi, iako se to dešavalo stotinama kilometara daleko od njega, a sada za događaj koji se desio na metar i po od njega ne zna šta se desilo i nije ništa video - navodi marketinški stručnjak Nebojša Krstić-

- To je zanimljiva stvar. Ne poznaje čoveka sa kojim je bio u društvu. Nepomaganjem policiji da pronađe počinioca nasilja na odeđani način je učestvovao u tom nasilju i tu nema nikakve dvojbe, ako to sud ne sankcioniše sigurno će građani na izborima.- kaže Krstić.

Prikrivanje napadača samo je jedan pokazatelj za kakve se društvene vrednosti zalaže Sergej Trifinović i šta bi se događalo da kojim slučajem dođe na vlast.

- Upravo je zbog toga mnogo važno da se takvi ekscesi kažnjavaju i ubudće. Pretpostavljam da će se onda smanjiti broj onih koji su će se usuditi da podignu ruku na neku ženu. To je poslednje što muškarac može da uradi - navela koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević za Pink.

Praksa je jos jednom pokazala da je mali korak od nazivanja žena kurvama i fuksama do njihovog prebijanja. Tek nekoliko meseci.

#Sergej Trifunović

'