AKTUELNO

Očigledno je da njih spaja samo jedna stvar: nasilje i primitivizam. Trifunovićev prijatelj pretukao je Kseniju Radovanović, čime SzS pokazuje najgori talog našeg društva, ocenjuje Ivkovićeva i dodaje da će institucije u Srbiji raditi svoj posao.

Srpska napredna stranka ima nultu toleranciju prema nasilju i nasilnicima, vlast je odgovorna i ozbiljna, a institucije rade poštujući zakone Republike Srbije, kaže za "Nacionalni dnevnik" članica Predsedništva SNS i državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković, komentarišući napad Petra Vladulovića, prijatelja Sergeja Trifunovića, na Kseniju Radovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ivković ocenjuje da je Trifunović licemer, lažov, nasilnik i primitivac, koji vređa i omalovažava žene i time se diči, a sve "pod ruku sa Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i ostalim nasilnicima iz Saveza za Srbiju".

- Očigledno je da njih spaja samo jedna stvar: nasilje i primitivizam. Trifunovićev prijatelj pretukao je Kseniju Radovanović, čime SzS pokazuje najgori talog našeg društva - kaže Ivkovićeva. Dodaje da se svi nasilnici strogo kažnjavaju, bez obzira na to da li je reč o političaru, javnoj ličnosti ili običnom građaninu.

Podseća da je Trifunović insistirao na tome da ne poznaje napadača na Radovanovićevu, iako brojne njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama govore suprotno.

- Vladulović joj je slomio naočare, nazivao ju je ćoravom, pa ju je udario. Trifunović, ta kukavica koja je bila u društvu napadača, izlazi iz kluba za njim i odlazi, umesto da pruži pomoć ženi. Dakle, kukavički beži i paradoks je što je takav čovek na čelu “Slobodnih građana”. Šta uopšte takav čovek radi u politici? – zapitala je Ivkovićeva.

Kaže i da je Savez za Srbiju sa verbalnih pretnji prešao na fizičko nasilje, što je, ocenjuje, smišljeno.

Foto: Printscreen

- Prvo počinju sa uvredama, koriste ih u nekoliko puta, a onda prelaze na fizičko obračunavanje sa ženama! U Srbiji će žene biti poštovane, neće biti omalovažavane i vređane i efikasno ćemo sprovoditi zakone koje i pooštravamo kako bismo sprečili nasilnike i pokazali im da takve ne želimo u našem društvu – kaže Ivkovićeva, zaključujući da joj je neshvatljivo kako neko u kontinuitetu koristi nasilje u političke svrhe.

Foto: TV Pink Printscreen

#Biljana Popović Ivković

'