AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma susreo se danas u Hurgadi u Egiptu sa gospodinom Tarikom Naserom, najmlađim bratom nekadašnjeg predsednika Egipta Gamal Abdela Nasera.

Predsednik Marković je tom prilikom podsetio na period izuzetno dobre saradnje Egipta i bivše Jugoslavije iz vremena predsednika Josipa Broza Tita i predsednika Abdela Nasera, dva državnika koji su na Brionima, na kojima je on kao gardista služio vojsku, i osnovali Pokret nesvrstanih zemalja, u kojem je članstvo imalo više od 100 država.

- Želimo da jača ekonomska saradnja između Egipta i Srbije, želimo da Egipat u svim međunarodnim institucijama glasa za međunarodno pravo i istinu koji su na strani Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija - izjavio je Marković.

Foto: Pink.rs

On je naglasio da je pozvao gospodina Tarika Nasera da dođe sa delegacijom privrednika u Srbiju, imajući u vidu da je on jedan uspešan privrednik u Egiptu, što je rado i prihvatio.

- Ponudiću mu hektar zemljišta u jagodinskoj industrijskoj zoni gde bi on izgradio fabriku i zaposlio ljude. Zamolio sam ga da iskoristi to što je poznat širom arapskog sveta i da pomogne da se još više razvija saradnja Srbije sa drugim brojnim arapskim državama, kako na ekonomskom planu tako, i na planu sve veće podrške Srbiji u međunarodnim institucijama od strane tih država. Tarik Naser je moj predlog sa zadovoljstvom prihvatio -izjavio je Marković.

Najmlađi brat nekadašnjeg predsednika Egipta Abdela Nasera, Tarik Naser izjavio je da se rado seća perioda saradnje Tita i Nasera jer je Tito bio veliki vođa jugoslovenskih naroda.

Foto: Pink.rs

- Mislim da možemo saradnju Egipta i Srbije da podignemo na mnogo viši nivo, onakav kakav je bio u vreme Tita i mog brata - izjavio je Tarik Naser.

Tarik Naser živi u Kairu i u Hurgadu je došao specijalno da bi se susreo sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom i srpskom delegacijom.

Sastanku su prisustvovali sin ministra inostranih poslova Luka Dačić, ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije i Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga.

Foto: Pink.rs

#Dragan Marković Palma

#Sastanak

'