AKTUELNO

Noćas u 2.06 navršava se 20 godina od NATO bombardovanja zgrade Javnog servisa, kada je poginulo 16 radnika te kuće. To je bio prvi slučaj da je medijska kuća proglašena legitimnim vojnim ciljem, a predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić je gostujući u emisiju Pravac, rekao da samo oni koji su ostali bez članova porodica, znaju kako se osećaju oni koji su izgubili svoje najdraže.

On je podsetio da se 14. maja navršava 21 godina od kidnapovanja njegovog brata, naglasivši da je to prvi kidnapovani Srbin.

-Najbitnije je da se zna da su to predratne žrtve, oni su ciljano oteli rudare Belaćevca iz svojih kuća kako bi policija reagovala i kako bi počeo rat - rekao je Spasić.

Kako kaže, Udruženje je imalo najviše neprijatnosti za vreme DOS-ovskog režima.

-Retko kad su nam dali da idemo glavnim ulicama, nego smo morali da idemo po trotoaru, iako smo mi prijavljivali skupove i proteste u policiji. Nisu nam dozvolili centar Beograda da blokiramo, nisu imali razumevanja za te žrtve, nismo imali mogućnosti da budemo ni na TV-u - rekao je Spasić.

-Ovom prilikom poručujem Bošku Obradoviću da od 1998. godine nisam bio gost na Javnom servisu, pa mi nikada nije palo na pamet da upadam u zgradu te kuće i da blokiram centar grada - kaže on.

Foto: TvPink Printscreen

- Javno kažem da je SzS bivši režim, oni su zlo za Srbiju,  iz srpskih zatvora oslobodili su 2.108 albanskih terorista i zločinaca - rekao je Spasić, dodajući da hoće da ode na protest SzS sa jednim pitanjem "po kom zakonu je DOS-ovski režim oslobodio albanske teroriste".

-Zar da dozvolim da oni koji su nas zavili u crno, preko protesta ponovo dođu na vlast? -zapitao se Spasić i rekao da je 2. februara 2002. vlada Vojislava Koštunice donela odluku na sednicama Vlade da se oslobode iz srpskih zatvora 2.108 albanskih terorista i zločinaca.

- To ni jedna država u svetu ne bi uradila, koliki god da je bio pritisak ne smemo da oslobađamo zločince - ocenjuje on.

-Trebalo je tada da blokiramo centar Beograda. Ono što je najgore ostavili su nas bez pravde, isti ti zločinci su 2003. godine ubili decu Goraždevca, ona su napravili pogrom 17.marta 2004.  - kaže Spasić i naglašava da oni nikada nisu pričali o srpski žrtvama, kao što ova vlast pušta slike pgroma, zapaljenih crkava i zaključuje da su to radili ne bi olako EU priznala UČK.

#Kosovo i Metohija

#žrtve

'