AKTUELNO

Kina je pokazala u više navrata da je iskreni prijatelj Srbije, ocenio je urednik informativne redakcije portala Pink.rs Predrag Jeremić, gostujući u emisiji „Svitanje“.

Kako je pojasnio, tokom jučerašnjeg susreta predsednika Aleksadnra Vučića i Si Đipinga, naglašeno je da Srbija može da računa na podršku Kine, naročito što se tiče integriteta Srbije, kao i o novim investicijama i vojno-tehničkoj saradnji.

- Kao što je i predsednik sam rekao, što se tiče raketa koje treba da dobijemo od Kine, nismo mi jedini koji o tome mogu da odlučuju. Ovde se pitaju i svetske sile – rekao je Jeremić, ocenivši da ukoliko dođe do realizacije dogovora, vojska će biti jedno 5 do 6 puta jača.

- Ova poseta je vrlo bitna, očekuje se da će biti potpisano više sporazuma i ugovora koji treba da budu doneti i sa njihovim privrednicima. Takođe, očekuje se nastavak saradnje ovih dveju zemalja. Naglasio bih da ta vojno-tehnička saradnja ne podrazumeva samo nabavku oružanja od Kine, to podrazumeva i zajedničku proizvodnju vojnog naoružanja – objašnjava Jeremić, koji je takođe istakao da nije za zanemarivanje i činjenica da je predsednik Vučić u Kinu dočekan kao veliki svetski lider uz sve počasti.

Posle sastanka sa kineskim predsednikom, predsednik Vučić je takođe naglasio da je Srbija, kao jedna mala zemlja, dobila izuzetno dobar tretman.

Jeremić je takođe prokomentarisao i gest kineskog predsednika, uzimajući u obzir činjenicu da su Kinezi inače poznati kao hladan narod, koji se izrazito drži protokola. U jučerašnjem susretu sa predsednikom Vučićem, predsendnik Điping je u više navrata zagrlio predsednika Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Videli smo svi kako je prmljen Aleksandar Vučić, od trenutka sletanja u Peking. Oni predsednika gledaju kao jednog svetskog lidera i mislim da to takođe treba da bude odgovor opozciji. Treba da im bude jasno kakav je čovek Aleksandar Vučić, i da je na vlasti neko ko je cenjen i poštovan u svetu – rekao Jeremić ističući da je i on sam iznenađen gestovima kineskog predsednika.

- Ovo je njihov već šesti susret i to pokazuje bliskost dvojice lidera – objašnajva Jeremić.

Takođe, predsednik Vučić danas se susreo i sa predsendikom Rusije, Vladimirom Putinom, a ovaj susret Jeremić ocenjuje kao nešto što više nije vest, jer je se oni često susreću i razgovaraju o ozbiljnim temama.

Foto: TvPink Printscreen

- Nije to susret samo u prolazu. Oni sede i razgovaraju o važnim temama. Ovaj susret je jednako značajan, kao i sa predsednikom Kine. Radi se o dve sile, koje prema Srbiji pristupaju sa jednakim poštovanjem – objašnjava Jeremić.

Kako je takođe istakao, svi mediji su pridali veliki značaj ovoj poseti, kako u Srbiji, tako i u Kini.

- Portal Pink.rs detaljno je izveštavo o poseti Vučića Pekingu, kao i o tome koliki značaj kineski novinari dalju ovoj poseti – kaže Jeremić.

„Opozcija je polički poražena, zbog toga napada porodicu predsednika Vučića“

Opoziconari i mediji bliski njima, brutalno su počeli da udaraju na porodicu Vučić, jer kako je poznato, porodica je predsednikova najslabija tačka. Jeremić ovo komentariše očajem opozcije, koja je politički poražena.

- Kada izgubite svaki argument, kada ste politički poraženi opozicija pada toliko nisko da udara i na pododicu. Radi se o nedeljniku NIN koji je objavio priču o Andreju Vučiću i to prema priči koju im je dao biši, izbačeni član SNS-a. Taj član izbačen je zbog korupcije, radi se o bivšem predsedniku opštine Alibunar, koji je po nekim naovodima ušao i u Narodnu stranku – objasnio je Jeremić izvor „top teme“ koju je ovaj nedeljnik pasirao na naslovnoj strani.

- Jako je nisko što opozcija radi prema predsedniku Vučiću i njegovoj porodici i ne bi trebalo da bude deo politčke borbe – ocenio je Jeremić.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Predrag Jeremić

#Srbija

'