AKTUELNO

Odluka uglednog britanskog časopisa "Fajnenšel tajms" da Srbiju drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija je velika čast i ogromna obaveza, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je zaJavni servis rekao da je Srbija dobila potvrdu najuglednijeg lista u celom svetu koji se bavi finansijama i ekonomijom i istakao da sada nema kompanije u svetu i Evropi koja neće pogledati kakvi su uslovi u Srbiji, što će da utiče i na više investicija.

- Ne postoji ozbiljna svetska i evropska kompanija koja neće proveriti kakva je sitaucija u Srbiji, kakvi su uslovi, subvencije, podrške države, kakva je radna snaga... A to se direktno odražava na životni standard - što više investicija, više posla, manje nezaposlenih, ali i bolji životni standard i sve više novca - rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija prošle godine imala 3,6 milijardi, a da će ove godine imati viši nivo stranih investicija i da će se boriti za nove investitore, među kojima su i nemački, i obezbediti posao i bolji životni standard za građane.

- Srbija postaje drugačija zemlja, to se vidi kroz autoputeve i puteve koje otvaramo - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'