AKTUELNO

Naši odnosi sa SAD posledica su dobre politike predsednika Vučića, a ne nečije lične volje rekao je za NOVO JUTRO TV PINK, prof. Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti.

Dragišić je rekao da nova administracija neće u negativnom smislu uticati na Srbiju i ističe da je od same te administracije stigla informacija da neće menjati politiku prema Balkanu.

„Oni su ozbiljna država da bi preko noći promenili politiku. Rezultati koji su postignuti sa predhodnom će se nastaviti. Ono što se dešavalo ovde, nastalo je kao posledica ozbiljne politike koju je vodio Vučić. I dalje ćemo se boriti za pitanja Kosova i Metohije i pitanja Republike Srpske“, rekao je Dragišić.

Kako kaže, američka agencija za razvoj je otvorila i svoju kancelariju u Beogradu, tako da su, ističe lažne vesti da će okrenuti strategiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Božidar Forca, general u penziji, kaže da je svet u stalnom predkriznom stanju, i dodaje da u tom smislu mora u svim sferama da se dešavaju krize, kojima se različito pristupa.

“Tri su ključna regiona u kojima su krize, to su Bliski istok, Sirija i Ukrajina. Zapadni Balkan sam po sebi jeste u jednoj sferi krize, zbog ratova koji su se vodili”, rekao je Forca.

Kako kaže, nismo mi baš previse pozvani da precizno govorimo o tome kako će Amerika delovati, i dodaje da se ti odnosi menjaju i ističe da je ona trenutno zaokupljena samom sobom. 

“Ona će svakako ostati zemlja koja se pita o procesima u svetu”, rekao je Forca. 

#Božidar Forca

#Zoran Dragišić