AKTUELNO

On je prokomentarisao odluku predsednika Srbije o izboru mandatara za novu vladu, ali i stanje u regionu i na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je za televiziju Pink da je sama odluka da se Ani Brnabić poveri mandat, zapravo oličenje politike koju promoviše vladajuća koalicija.

Pročitajte još: INTERVJU MANDATARKE ZA TV PINK! Brnabić: Verujem u uspeh Srbije, vlada ostaje na istom kursu (VIDEO)

- Njen duh i sve što može da podnese prepoznaće se kao odlično i tu će se videti nove smernice i kursevi vlade. Izvršna vlast je najteži stub vlasti, vodi spoljnu, unutrašnju politiku, a tu su i ostali značajni kursevi. Imaće podršku predsednika, ministara i svi zajedno će sprovoditi proklamovanu i izabranu politiku. Biće teško, zadaci su sve teži, ali će postojati visok stepen razumevanja i koordinacije - poručio je Odalović.

Foto: TV Pink

Kako je istakao, Srbija neće doneti nijednu odluku na svoju štetu, koliko god odluka teška bila.

- Sve probleme sagledaćemo dubiozno i ozbiljno, izazove u vezi sa regionom i Kosovom i Metohijom posebno. Srbija se nalazi, i često se u istoriji nalazila, na raskršću različitih interesa velikih sila. zato je bitno da radimo na regionalnoj stabilnosti i treba da pošaljemo poruku da smo faktor mira. Politika Srbije neće ugroziti nikoga, te je put evropske integracije u interesu srpskog naroda, ali i naš odnos sa Rusijom neće biti ni na čiju štetu - smatra Odalović.

Pročitajte još: STAROVIĆ: Srbija je oko oluje, u središtu je mir, a okolo besni oluja (VIDEO)

Kada je reč o izborima na Kosovu i Metohiji, Odalović je rekao da je bitno zalagati se za fer i ravnopravan pristup, a iznenađujuće je bilo da su se mnogi faktori mešali u izbor Srpske liste.

- To je nedopustivo. Pritisaka je bilo, zato je postignut rezultat odličan - smatra Odalović.

Foto: TV Pink

Svi su hteli, kako smatra, da Srbi ne budu jedinstveni, kako bi njima moglo lakše da se manipuliše, ali je poslata poruka koju moraju da poštuju, kako Srbi, tako i Albanci.

- Nadam se da će Srpska lista biti dovoljno mudra da sačeka da vidi kako će izgledati ta koalicija. Naravno, postoje granice koje se ne prelaze - rekao je Odalović.

#Ana Brnabić

#Izbori

#Veljko Odalović

#mandatar

'