AKTUELNO

List “Večernje novosti” danas slavi 64. rođendan. U rođendanskom izdanju Novosti donose i intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je poručio da Srbija nema luksuz za sukob sa velikim silama.

Glavni i odgovorni urednik “Večernjih novosti” Milorad Vučelić za Televiziju Pink kaže da je intervju sa Vučićem bio spefičan po načinu na koji je vođen. Kako kaže sa šefom srpske države je tokom intervjua odigrao partiju šaha.

- Ja dugo nisam igrao i to je moje opravdanje. Bilo mu je malo jedna partija, pobedio me je dva puta - i sa crnim i sa belim figurama - otkrio je Vučelić.

Prema njegovim rečima, Vučić je u intervjuu na neki način predstavio manifest naše spoljne i unutrašnje politike.

- Govorio je tačno, odrešito o odnosima sila, o tome da Srbija sebi ne sme da dozvli da se zameri velikm silama. Odgovorio je i na kritiku da često prekoreva narod, rekavši :”Kada prekorevam narod, prekorevam sebe, ne stavljam sebe iznad naroda”, naveo je i da se samo magarac ne menja - navodi Vučelić.

Foto: Printscreen

- Poruka predsednika je i da Srbi bez defanizvnog pristupa treba da definišu svoj stavove, govorio je o čistoj politici koja počiva na čistim principima, a ne o politici balansa - dodao je Vučelić.

On je ocenio da je naša državna politika našla dobar put ravnoteže da izbegne da Srbija bude poprište borbe velikih sila, ali i das u značajni rezultati postignuti u sferi opremanja armije i ekonomije.

- Zvanična državna i nacionana politika koju vode Vučić i Vlada Srbije je uspešna i čista, u interesu naroda - istakao je Vučelić, ukzavši da je šef srpske države u ovo intervjuu otkrio i koje vino voli da popije kada izađe, što se veoma retko dešava, jer je veliki radoholik.

Rođendansko izdanje “Večernjih novosti” donosi i intervju sa Miloradom Dodikom, guvernerkom Jorgovankom Tabaković, brojnim ličnostima iz politike, kulture, zabave…

#Aleksandar Vučić

#Milorad Vučelić

#Novosti

'