AKTUELNO

Nekadašnji sudija u procesu protiv Miroslava Miškovića, a sada advokat, Vladimir Vučinić biće šef pravnog tima Narodne stranke Vuka Jeremića, prenose mediji i ukazuju spregu Jeremića i tajkuna.

Vučinić je široj javnosti postao poznat nakon odluke da Miškoviću u toku sudskog procesa privremeno vrati pasoš u decembru 2013. godine, što je izazvalo veliku buru javnosti, podseća Srpski telegraf.

Potom je izjavama u medijma pokušao da se opravda govoreći da je njegova procena kao postupajućeg sudije bila takva da je na to imao pravo.

Nakon odluke Visokog saveta sudstva kojom mu je zbog istupanja u medijima izrečena opomena, Vučinić je odlučio da napusti sudijsku funkciju i pređe u advokate.

Jedna od prvih odbrana mu je u slučaju koji se vodi protiv žandarma optuženih za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa u Beogradu 2014. godine.

VUČELIĆ ZA PINK: Vučić i Vlada Srbije vode USPEŠNU, ČISTU DRŽAVNU POLITIKU u interesu naroda (VIDEO)

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov smatra da je sada jasno da je politika imala učešće u suđenju Miškoviću.

-To što se upravo "Miškovićev advokat" nalazi među najbližim saradnicima Vuka Jeremića jer je dokaz za čvrstu povezanost tajkuna i žutih funkcionera. Ovo dokazuje da baš ništa nije slučajno u vezi sa Miškovićevim suđenjem - rekao je Jovanov za Srpski telegraf.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je u ovom slučaju reč o političko-tajkunskoj simbiozi koja ima pretenzije da ponovo zavlada na način kako je to nekada činila.

-Postojala je simbioza Miškovića i drugih tajkuna sa mnogima iz vlade Demokratske stranke a zna se da je Jeremić bio njen dugogodišnji član. Od donošenja zakona do kasnijeg suđenja mnoge stvari su se realizovale u skladu sa Miškovićevom voljom i voljom drugih oligarha - rekao je Anđelković za Srpski telegraf.

Verovatno te veze i danas funkcionišu dobro kao i tada, dodao je Anđelković koji smatra da mnogi oko Jeremića, kao i oko Saše jankovića i Dragana Đilasa imaju veza sa "Miškovićevim klanom".

#Miroslav Mišković

#Vuk Jeremić

'