AKTUELNO

Kako ističe, poseta Hrvatskoj vrlo je važna kako bi se razgovaralo o svim otvorenim problemima.

Hajka kakva se u hrvatskim medijima vodi protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića nije zabeležena u istoriji odnosa dve države i samo je dokaz da predsednik Srbije vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, da štiti interese svoje države i da doprinosi rešavanju brojnih problema stotina hiljada proteranih Srba i drugih građana, rekao je danas predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

- U Hrvatskoj se vodi brutalna i nezapamćena kampanja protiv predsednika Vučića, samo zato što nije spreman, poput ranijih predsednika Srbije, da vodi politiku lažnog pomirenja, da služi interesima Hrvatske i zato što pre svega štiti svoj narod - rekao je Linta.

Jasno je, smatra Linta, da je predsednik Vučić na pravom putu, zato što hajku na njega, prema njegovim rečima, vode ne samo predstavnici vladajućih partija, pre svega HDZ, nego je vode i predstavnici opozicionih partija - poput SDP Hrvatske.

Ipak, Linta ističe da je važno da predsednik Srbije, bez obzira na to što se dešava u Hrvatskoj, ode u posetu toj zemlji i otvoreno razgovara o svim problemima vezanim za srpski narod i državu.

Pročitajte još: VULIN: Vučić u Zagreb ide u misiju dobre vere

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#Poseta

'