AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i potpredsednik SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas su posetili Selevac, jedno od najvećih sela u Srbiji, nadomak Smederevske Palanke.

Dragan Marković Palma je istakao kao ogroman problem Selevca Dom kulture čiji krov prokišnjava i da jedno od najvećih sela u Srbiji nema mesto gde će mladi da provode svoje vreme.

Kako je ukazao, u selu ne postoji kulturno – umetničko društvo i u njemu, kao i u mnogim drugim selima u Srbiji kada se smrači staje život do sledećeg jutra.

Marković je rekao da Smederevska Palanka ima najbolju lokaciju za industrijsku zonu na kojoj se sada nalazi oronula kasarna sa starim tenkovima i topovima.

Foto: Pink.rs

Predsednik JS je dodao da se zalaže da se na toj lokaciji od 30 hektara posle izbora formira industrijska zona, jer tu već postoji kompletna infrastruktura, voda, struja, gas, i da se dovedu strani investitori i zaposli više hiljada ljudi.

Tamo gde je koalicija SPS – JS na vlasti ne naplaćuju se tezge poljoprivrednicima, zaključio je Marković.

Predsednik JS je rekao da u Srbiji postoji politička stabilnost i da je Srbija danas mnogo popularnija u međunarodnim odnosima nego što je bila ranijih godina zahvaljujući Ivici Dačiću, šefu srpske diplomatije.

Potprednik SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je rekao da država i lokalna samouprava moraju da pomognu poljoprivrednicima prilikom nabavke protivgradne mreže jer kada ih zadese elementarne nepogode oni ne mogu da se oporave od posledica naredne tri godine.

Foto: Pink.rs

Antić je kazao da su potrebne veće subvencije za poljoprivredne proizvodjače, a posebno za one čije je to osnovno zanimanje.

#Dragan Marković Palma

#Smederevska palanka

'