AKTUELNO

Kako ističu, zbog njih i njihove politike je izgubljeno gotovo sve što je na Kosovu i Metohiji moglo da bude izgubljeno.

Srbi na Kosovu i Metohiji su pod Jeremićem, Tadićem, Ðilasom i Jankovićem izgubili sve što jedan narod može da izgubi - slobodu, teritoriju, egzistenciju, sigurnost svoju i svojih porodica, čak i dostojanstvo, saopštila je danas Srspka lista.

- Pamtimo im i pamtićemo zauvek i 2004. i 2008. i 2011. godinu, kada su nas ostavili same na barikadama, u pogromima i očaju - navodi se u saopštenju SL.

Kako se dodaje, nisu se setili čak ni da nas obiđu i pogledaju u oči onda kada nam je zbog njihovog ćutanja i "beskičmenjaštva" bilo najteže.

SL ukazuje da sada kada je zbog njih i njihove politike izgubljeno gotovo sve što je na Kosovu i Metohiji moglo da bude izgubljeno, Aleksandar Vučić pokušava da vrati Srbiju u igru kada je reč o Kosovu i Metohiji i da sam ispravi ono što su upravo oni razorili, predali i izgubili.

- I sve to, iako nema sumnje da se baš i samo zbog toga nalazi na udaru i velikih i moćnih, ali i političkih patuljaka poput Vuka Jeremića, koji gostujući u emisiji kod dokazanog protivnika srpskih interesa za tuđ račun blati sopstveni narod i sopstvenu zemlju - ocenjuje SL.

Šta god da Aleksandar Vučić postigne u toj i takvoj teškoj i neravnopravnoj borbi, bićemo mu zahvalni, navodi SL i ističe da će to biti "svakako neuporedivo više i bolje od užasa i ambisa u kome su nas Jeremić, Tadić, Ðilas i Janković ostavili. Njihov rezultat je nezavisnost Kosova, koju Srbi i Srbija neće da prihvate".

Upravo zato Srbi na Kosovu i Metohiji imaju potpuno poverenje u Aleksandra Vučića i stoje uz njega u našoj zajedničkoj borbi da sačuvamo srpstvo ovde na Kosmetu i našu otadžbinu Srbiju, poručila je SL.

Vuk Jeremić je za sarajevsku televiziju "Fejs", kako je navedeno na sajtu Narodne stranke čiji je predsednik, optužio Vučića da vodi tajne pregovore o Kosovu i da je u tom sklopu "privatno" otputovao u Njujork.

Pročitajte još: MILENKO JOVANOV: Jeremić, Ðilas, Tadić uradili sve za odvajanje KiM od Srbije

#Kosovo

#Srpska lista

'