AKTUELNO

Član glavnog odbora SNS Petar Petković uputio je danas otvoreno pismo lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću u kome mu poručuje da je ‘poslednji čovek’ koji treba da izgovara ime južne pokrajine i da mu je narod rekao da za njega nema mesta u visokoj politici.

- Na srpskoj političkoj sceni nema osobe koja je više doprinela tome da Kosovo i Metohija ne bude naša južna pokrajina. Kada malo bolje razmislim, ni u Prištini nema mnogo političara koji su više od vas obavili posao u prilog albanskom secesionistickom projektu - napisao je Petković.

Savetodavno mišljenje koje je tražio od Međunarodnog suda pravde mnoge države sveta je podstaklo da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova što Jeremića, dodaje Petković, svrstava u red "najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije".

Petković je primetio u pismo da je Jeremić poslednjih godina pažljivo izbegavao svaku priliku da se sretne sa Srbima sa KiM koji su mu, kako kaže, "prirodali prezime Branković".

- Vi ćete taj beleg zasluženo nositi doveka - rekao je Petković ukazujući da su time Srbi sa KiM stavili znak jednakosti između Jeremića i "arhiizdajnika iz naše epske tradicije".

Navodi da je Jeremićev saradnik Borko Stefanović u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma u istoriji pregovaranja i da su uz njihovo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora između Beograda i Prištine.

- Vi i vaše stranačke kolege zavukli ste se u mišje rupe kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost - rekao je on i začudio se "mesijanskom potrebom" Jeremića da Srbiju spašava od Aleksandra Vučića.

Podsetio je da je Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od Vučića i da je glas naroda poručio da za njega nema mesta u visokoj politici.

- Ali da ne izgleda sve tako crno, bilo je u vašoj karijeri i svetlih momenata. Zaradili ste zlatnu pločicu za najgalantnijeg platišu u njujorškom restoranu 'Smit i Volenski' To galantnost je, naravno, finansirana novcem građana Srbije - rekao je Petković i dodao:

- Primetio sam i da se u poslednjim javnim nastupima, kao svetski putnik i vrsni poznavalac luksuznih hotela, interesujete i za to gde u inostranstvu odseda predsednik Vučić, što bi bilo u redu, da se niste luksuzirali po svetskim ugostiteljskim objektima na račun građana Srbije. Ako se dobro sećam, samo jedna noć vaše 'diplomatije na steroidima' u istanbulskom hotelu ?Kempinski? koštala je građane Srbije 1.200 evra. O iznosima iz budžeta koje ste davali za iznajmljivanje privatnih aviona neću ni da govorim jer će se građanima zavrteti u glavi.

Petković je poručio Jeremiću i da "srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima".

- Ako se u obzir uzme odnos iznosa uloženog u kampanju i broj dobijenih glasova, vi ste najveći gubitnik u istoriji srpske demokratije. Nastavite li da se ponašate ovako kako se ponašate, oborićete sopstveni record - rekao je Petković.

On je kazao da bi mnogo bolje učinio da je Jeremić novac svojih sponzora potrošio da stambeno zbrine neke sunarodnike prognane sa Kosova i Metohije ili da ga je donirao narodnim kuhinjama u pokrajini.

Pročitajte još: Glišić: Vest o napadu na Milenkovića notorna laž

#Kim

#Petar Petković

#Vuk Jeremić

'