AKTUELNO

Predsednik Srbije uživo na TV Pink i Pink.rs na polaganju vremenske kapsule u temelje nemačke ambasade.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo se okupili da obeležimo početak nadzemnih radova na izgradnji ambasade. Ja sam siguran da će nemački nadzor a srpski radnici i inženjeri obaviti dobar posao - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako ističe, odnosi između Nemačke i Srbije bili su dinamični, a danas su na najvišem nivou u savremenoj istoriji.

- Hvala Merkelovoj koja je svojom odgovornošću doprinela očuvanju mira i stabilnosti. Nema ničeg značajnijeg od mira i stabilnosti - ističe Vučić.

Nemačka je danas, kako kaže, najznačajniji trgovinski partner u Srbiji.

Foto: Tanjug

Predsednik je poručio da Srbija mora da nastavi da popravlja sebe i svoju budućnost.

- Moramo da menjamo sebe. Imaćemo sve ukupno tri povećanja plata i penzija, ali ako ne nastavimo da radimo, neće biti više povećanja. Moramo da radimo i da ne odustajemo - kaže predsednik.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija želi da pokaže odlučnost u menjaju sebe i sopstvenih navika, menjanju odnosa prema budućnosti.

Foto: Tanjug

- Uvek se najlakše osvrćemo na teme prošlosti. Treba da razmislimo kako da gradimo našu zemlju. Šta je to što možemo da uradimo za našu decu. Rad je taj koji donosi najbolje rezultate. Nemačka je danas prvi partner u Srbiji - naglasio je Vučić.

Kako dodaje, zato su nam potrebni dogovori i sa onima sa kojima smo razgovarali jer smo bili pritisnuti.

- Živelo prijateljstvo Srbije i Nemačke - zaključio je Vučić.

Foto: TV Pink

Nakon obraćanja medijima, predsednik Srbije, ambasador Nemačke i gradonačelnik Beograda zacementirali su vremensku kapsulu.

#Aleksandar Vučić

'