AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije, primio Ivicu Vrkića, specijalnog izaslanika predsednice Republike Hrvatske za pitanja nestalih, inače gradonačelnika Osijeka.

Predsednik Vučić je rekao da je rešavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate. On je naglasio da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina.

Vrkić je, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednice Grabar-Kitarović, izneo nove konkretne inicijative, koje bi pomogle rešavanje pitanja nestalih. Predsednik Vučić je ujedno najavio imenovanje svog specijalnog izaslanika, koji bi sarađivao sa državnom Komisijom za rešavanje pitanja nestalih.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsednici Grabar-Kitarović, uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose i saradnju, na dobrobit naroda obeju zemalja, i uputio joj poziv da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

#Srbija

'