AKTUELNO

Izjave poput Tačijeve, kako kaže, jasno govore o količini pritiska kojem će Srbija i njen predsednik biti izloženi kada je Kosovo u pitanju.

To što Tači govori jasno pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i da dobiju sve, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi - rekao je Đurić za Tanjug, na pitanje kako vidi Tačijevu izjavu uoči nastavka dijaloga, u nedelju, da će na pregovarackom stolu biti i pitanje granica.

Đurić dodaje da ovakve izjave jasno govore i o količini pritiska kome će Srbija i njen predsednik po ovom pitanju biti izloženi.

- Ali, mogu da vam kažem, i da će mogućnost da se nešto na taj način postigne biti upravo obrnuto proporcionalna količini pritiska koji se na predsednika Vučića po ovom pitanju vrši - kaže direktor Kancelarije.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Djurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

- Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa - zaključuje Đurić.

#Brisel

#Kosovo

#Marko Đurić

'