AKTUELNO

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije, u periodu od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžžu za bezbednosne studije.

Od značajnih operativnih dužžnosti obavljao je dužžnost načelnika operativnog odeljenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združžene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

Dosadašnje dužnosti

- komandir pitomačkog voda- načelnik klase studenta školskog centra OMJ- komandant oklopnog bataljona- komandant oklopne brigade- zamenik komandanta združene operativne komande- komandant kopnene vojske Srbije

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužžnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC.

Pre postavljenja na sadašnju dužžnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužžnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Aktivna vojna služžba mu se završila 2017. godine.

Milan Mojsilović je rođen u Kosovskoj Mitrovici, 3. avgusta 1967.

#Generalštab

#Milan Mojsilović

'