AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništava SNS Goran Vesić rekao je gostujući na Televiziji Pink da je PKB trebalo da postane plen bivšeg gradonačelnika Dragan Đilasa, istakavši da je rukovodstvo koje je on postavio napravilo ogromne dugove, ali je sebi isplatilo bonus od čak 626.000 evra na osnovu fiktivno prikazane pozitivne zarade.

- Čitav slučaj preuzimanja PKB od strane grada je služio kako bi na kraju Đilas sa svojim prijateljima tajkunima preuzeo taj kombinat - rekao je Vesić i dodao da su 2013. godine po preuzimanju vlasti u Beogradu u PKB-u zatekli "strašne stvari".

Kako je naveo to je jedna od najvećih Đilasovih prevara.

- PKB je sa dolaskom Dragana Đilasa i rukovodstva koje je doveo na čelu sa Mandićem, koji je došao iz kompanije Delta agrar napravio između 55 i 80 miliona evra duga. Nisu platili dve godine nijedan račun za struju, gas, vodu. Prikazali da su ostvarili dobit od 1,4 milijarde i doneli su odluku da se za pet, šest direktora podeli bonus od 626.000 evra - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, najbolji primer lošeg poslovanja i izvlačenja novca iz kombinata bila izgradnja nove farme koja je koštala skoro sedam miliona evra iako je PKB imao 24 prazna objekta gde je trebalo samo da se ubaci stoka.

Foto: RTV Pink

Vesić je dodao da je vrednost ugovora za farmu prvobitno bila 3,5 miliona evra, ali uz različite anekse došla do sedam. Građena je, kako tvrdi, bez dozvola i bilo kakvih papira, a posao je poveren firmu Turbo gas koja u tom trenutku ima jednog zaposlenog.

- PKB je imao 24 prazna objekta sa svom muznom opremom i samo je trebalo da se ubaci stoka. Ta frama nikada nije proradila u punom kapacitetu, podloga nije bila dobro urađena, kanalizacija nije bila dobro urađena…Kupili su krave sa rogovima koji su bili veći u odnosu na bokseve za automatsku mužu?! To su ti genijalci Đilasovi, a onda su im sekli rogovore - naveo je Vesić.

On je ukazao da su se sva mehanizacija i inputi za poljoprivrednu proizvodnju kupovali samo od jedne fimre - Delta agrar.

- PKB je bio pripreman kako bi ga zajedno sa svojim prijateljima tajkunima preuzeo - ističe Vesić i napominje da je odmah 2013. godine poništeana odluka o isplati bonusa direktorima koji ništa nisu uradili.

Foto: RTV Pink

- To je prvo nemoralno i to je fiktivna zarada - istakao je Vesić i dodao je PKB Đilasu služio da se izvlače pare.

- Nisam mogao da verujem…svašta sam video u politici, ali da neko izmisli dobit i da isplati 626.000 evra to je stvarno neverovatno. To jasno pokazuje za šta je njemu služio PKB - da se izvlače pare i da ga na kraju preuzme sa svojim prijateljima tajkunima - istakao je Vesić.

Kako je dodao, PKB će sada imati bolju proizvodnju i veća ulaganja i više radnih mesta.

Vesić je istakao da je Đilasu problem samo to što on nije uzeo PKB, a što je, kako kaže, bio plan.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'