AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

- Želim da vam čestitam vaš dan i da istaknem koliko sam kao predsednik Srbije zadovoljan onim što radite i što činite kako biste sačuvali interese Republike Srbije - rekao je Vučić.

Kako je dodao, -u Srbiji se suočavamo sa brojnim rizicima, a svi drugi imaju pravo na proteste i štrajkove ljutnju i zahteve da im bude bolje.

Foto: Tanjug

- Onaj ko ima obavezu da uvek štiti državu su pridnici BIA, za vas ne postoje subota ili nedelja. Oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije nemaju subotu i nedelju. Važno je da i prekovremeno štite našu zemlju, jer mi drugu otadžbinu nemamo i važno je da možemo da računamo na vas - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, BIA se suočava sa prelamanjem sukoba globalnih aktera na regionu Balkana.

- Naši interesi su da naš narod opstane na svojim ognjištima i da bude svoj na svome. Mi smo bili označeni za glavne krivce dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije. Svuda u okruženju videćete da svi pokušavaju da predstave sebe kao žrtvu - rekao je Vučić.

Prema nejgovim rečima potrebno je da postoji poštovanje i prema srpskim žrtvama.

- Mi moramo ne da tražimo razloge za sukob, već za mir i pomirenje - izjavio je Vučić.

Kako je rekao, na zaštiti interesa Srbije ovoga puta moramo da radimo pametnije i drugačije, mora naša ekonomija da napreduje.

Foto: Tanjug

- Hoću da se pohvalim da prosečna plata u BIA bude iznad 100.000 dinara, sada je 92.000...Zaslužujete vi i više. Pripdanici vojske zaslužuju veće zarade i mi poslednih meseci radimo na tome da ti ljudi mogu da računaju na svoiju budućnost u Srbiji - dodao je Vučić.

On je istakao da nam je mir potreban više nego ikada i uloga BIA je važnije nego ikada.

- Važno je da nam vreme ukažete na moguće probleme, da ih politički, diplomatski da rešavamo probelem za stolom a ne u bilo kakvim ratnim sukobima. Hvala vam što ste na strani svoje države, lako je biti protiv nje - podvukao je Vučić.

- Hvala za to što ne birate protivnika, ko god da pokuša da ugrozi našu zemlju, vi ćete delovati brzo, snažno, odlučno u interesu naše države. Mi ćemo morati da se borimo protiv svih vidova terorizma - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako dodaje, uskoro će se videti dokazi rada BIA i nastaviće se politika pomirenja u regionu.

- Veoma je važna vaša međunarodna saradnja, molim vas da je i dalje unapređujete - izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će izgranja stanova početi već za mesec dana u Vranju i Nišu, a potom i u ostalim gradovima.

- U prethodnim godinama kao da nam je neko namerno razarao Agencijau, nismo imali ljude ni u Vršcu, ni u Prokuplju. Želim vam da u svakom mestu, posebno onim koji su od strateškog značaja, imate organoizovanu službu i uspešno radite na zaštiti naših vitalnih interesa - naveo je predsednik Srbije.

On je istakao da Srbija nema važniji interes od očuvanja slobode, a uz mir i stabilnost ja se ne brinem za ekonomski napredak.

#Aleksandar Vučić

'