AKTUELNO

Predsednik Vučić svaki dan ima veoma teške sastanke i situacija za Srbiju kao i za Vučića, koji se lavovski bori, nije ni malo laka. Sa druge strane imamo nenormalnu sitaciju gde za to vreme neki pokušavaju da ga destruiraju i da mu prilepe idiotske, uvredljive i besmislene etikete, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Krstić je istakao da ljudi ne vole debate koje su ispunjene agresijom i mržnjom, već su, kako kaže, inteligetna bića koja vole inteligentne razgovore i debate.

- Mislim da opozicija greši što pokušava da satanizuje vlast i da na ovaj način promeni režim. Oni koriste izuzetno pogrešan način - rekao je Krstić.

Kako kaže, to više liči kao da žele sebi da naškode, a ne političkom protivniku.

- Predsednik Vučić radi krvav posao, on stavlja glavu tamo gde prethodnici nisu hteli da stave nogu, pokušavajući da vrati nešto što se vratiti može, a za to vreme dobija udarce ispod pojasa, ono što se u sportu ne radi. Politika bi trebala da bude gospodski sport - rekao je Krstić.

Foto: TvPink Printscreen

Tu se ipak, kako kaže, najviše urušava dostojanstvo građana Srbije koji sve to posmatraju i daju ocene.

- Onda kada izađe istraživanje i pokaže za koga bi građani glasali, tada oni ne razumeju da ih građani ocenjuju za sve što rade - rekao je Krstić.

Kako kaže, poenta je da političari, posebno oni u Skupštini ne bi trebali da spominju medije već bi, dodaje Krstić, trebalo da koriste medije da se obrate njihovim čitaocima, gledaocima i slušaocima.

- Ne da vode rat sa medijima, bez obzira da li im se sviđaju. Pametan političar koristi svaki medij, a ne vodi besmislenu politiku sa urednicima i novinarima. Javni diskurs je veoma srozan. Normalan čovek koji nije upleten u političke krivine uopšte to ne razume i ne čita. Posle se čude što im je mali tiraž - rekao je Krstić.

Komentarišući naslovne strane ispunjene mržnjom i uvredama, Krstić je rekao da su one upravo demanti tvrdnje da u Srbiji postoji manjak medijskih sloboda, jer, kako kaže, ako se ovo najnormalnije objavljuje i ako se najnormalnije optužuje i Vučić i i takozvani Vučićev režim za fašizam, to je zapravo demanti da u Srbiji ne postoje medijske slobode.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, u tom smislu ovakve naslovne strane su dobre, ali dodaje u jednom drugom smislu nisu.

- Ovo govori o javnom diskursu koji je na priličan način srozan na nizak nivo, pokazuje da se koriste najgore uvrede, a ova optužba da je neko fašista katastrofalna. To je ustvari podsmevanje žrtvama fašizma. Fašizam je ozbiljna stvar i imala je ozbiljne posledice, naročito u Srbiji koja je najviše propatila od fašizma, a koja je inače dala najveći broj žrtava - rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, ukoliko svakom političkom neistomišljeniku i protivniku nalepimo brkove, i kažemo da je Hitler, podsmevamo se, kako kaže, žrtvama fašizma.

- To je kontekst u kome smo imali da, samo pre dva dana, Ugljanin kaže da je Srbija fašistička tvorevima, i ta priča o fašizmu se obesmišljava, jer se često ponavlja. Svodi se na etiketu koja je svakodnevna. Osim što je to na nivou nižeg razreda osnovne škole. Srozavanje javnog diskursa koji je uvredljuiv za čitaoce - rekao je Krstić.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

#Opozicija

#Politika

'