AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić počela je večeras posetu Berlinu učešćem na Evropskom forumu u organizaciji fondacije Konard Adenauer (KAS).

Na tom skupu će do srede, 14. novembra, političari, privrednici i eksperti razgovarati o trendovima u ekonomiji i politici.

Među više od 60 govornika biće i nemačka kancelarka Angela Merkel, ministar finansija i potpredsednik vlade Olaf Šolc, predsednik centralne nemačke Bundesbanke Jens Vajdman, ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer i drugi predstavnici nemačke vlade i stranaka.

Na skupu će biti i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i više od 400 menadžera nemačkih i svetskih korporacija, banaka i osnivači najuspešnijih startap kompanija.

Foto: Tanjug

Premijerka Brbnabić govoriće drugog dana skupa, u utorak 13. novembra, na panelu po nazivom "Digitalna Evropa: Tri zemlje i njihova vizija", na kojem će govoriti i premijeri Islanda i Estonije, Katrin Jakobsdotir i Juri Ratas.

Iz Vlade Srbije ranije je najavljeno da će se premijerka u Berlinu sastati s Martinom Vanslebemom, predsednikom Saveznog udruženja nemačkih privrednih komora, i da će s ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenom Šarčevićem posetiti centar kompanije Simens za obuku osoblja.

#Ana Brnabić

#Berlin

#Konferencija

#Poseta

'