AKTUELNO

Pevač Marko Perković Tompson rekao je za predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miodraga Pupovca da "seje mržnju", jer je komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i njegovu pesmu "Bojna Čavoglave" koju on započinje izvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, poručio je Pupovcu na Fejsbuku da prestane da seje mržnju i govori laži, kao i da prestane da "izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima", prenosi Index.

- Verujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s krivičnim delima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedeljniku na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a setite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi - napisao je Tompson.

Reakciju Tompsona izazvalo je gostovanje Pupovca na N1 televiziji kada je, komentarišući incident na Braču, rekao da su Tompson i njegova pesma "Bojna Čavoglave" najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio.

#Marko Perković Tompson

#Milorad Pupovac

'