AKTUELNO

Bojan Jovanovski, koji je u Skoplju uhapšen zbg milionskog reketa, poručio da će, ako ga uskoro ne puste na slobodu, otkriti sve o kriminalnim vezama režima u Skoplju i Prištini.

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je u Skoplju uhapšen zbog navodnog reketiranja tamošnjeg tajkuna Jordana Kamčeva, preti da će objaviti dokaze o kriminalnim vezama Zorana Zaeva i Ramuša Haradinaja! Boki 13, tvrde dobro obavešteni izvori, očekuje od Zaeva da sredi njegovo puštanje iz pritvora i to mu je jasno poručio preko advokata i za jedničkih bliskih saradnika.

U suprotnom, dodaju upućeni, Boki 13 preti da progovori o milionskim mafijaškim poslovima Zaeva i takozvanog premijera lažne države Kosovo. 'Vadi me ili...

Foto: Tanjug

Prema rečima izvora, Boki 13 je besan pošto je već mesec dana u pritvoru, a premijer Zaev nimalo se ne trudi da mu pomogne.

-Boki je posle hapšenja na grčkoj granici 15. jula očekivao da će vrlo brzo izaći da se brani sa slobode, imao je i uveravanja da će sve biti zataškano. Medutim, Zaev očigledno to ne može da uradi jer je afera isuviše velika. Zato je sada Boki 13, preko jedničkih saradnika, uputio Zaevu preteću poruku, koja doslovce glasi:

,,Vadi me iz zatvora ili ću objaviti kako si sa Haradinajem opljačkao milione... - prenosi Informerov izvor, koji je upućen u detalje istrage, dodajući da se još Boki konkretno mislio.

List navodi da se spekuliše se da Boki ima dokaze da je sa Zaevim reketirao i neke druge tajkune, pa čak i bogate Albance poreklom sa Kosova. Neki tvrde i da je, posle uvođenja prištinskih taksi od 100 odsto, Boki uključen u zajednički biznis Zaeva i Haradinaja oko šverca robe iz Srbije. Postoje čak i indicije da su sva trojica upletena u trgovinu oružjem...

U svakom slučaju, šta god bilo, Boki 13 očigledno mnogo zna o muljanju Zaeva, pa ovaj neće tako lako moći da ga pusti niz vodu objašnjava sagovornik.

Bokiju 13 još 30 dana pritvora

Sud u Skoplju produžio je optuženima u slučaju Reket Bojanu Jovanovskom Bokiju 13 i biznismenu Zoranu Milevskom, na zahtev tužilaštva, pritvor na još 30 dana. Boki 13 i Milevski optuženi su za 'primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok se Bokiju na teret stavlja i optužba za pranje novca. Istraga u slučaju 'Reket' je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Zaev podnosi ostavku?!

Makedonski portal 'Plamen' (Flaka) piše da bi Zoran Zaev mogao već narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju. Pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz vladajuće SDSM. Zaeva bi mogao da zameni ministar policije Oliver Spasovski. Moguće je da Zaev formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori bi bili održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva, javlja ovaj portal.

#Boki 13

#Zoran Zaev

'