AKTUELNO

Bivšem predsedniku aktuelne opozicione SDP Zoranu Milanoviću bi bilo bolje da se na narednim izborima kandiduje za Evropski parlament, smatra bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji nekadašnjem stranačkom kolegi ne daje neke šanse u borbi za Pantovčak, sedište predsednika te države.

"Nisam siguran da Zoran Milanović može da uspe na predsedničkim izborima, između ostalog i zbog odnosa prema predsedničkoj funkciji, rekao je Josipović ne želeći pritom,kaže, da osporava njegove mogućnosti.

VUČIĆ I KITAROVIĆ DOLAZE U SARAJEVO

Ipak, smatra da ako Milanović već uđe u neku trku, mnogo više šansi ima za ulazak u Evropski parlament.

Foto: Tanjug

Josipović je za zagrebačku N1 tv komentarisao stanje u vladajućoj HDZ rekavši da ta stranka, kao I SDP, ima svoje probleme uglavnom, kako kaže, s desnim krilom.

Uz podsećanje da je iz stranke otišao bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, Josipović ne isključuje mogućnost novih odliva.

"Smatram to prirodnim procesom pa možda i delom teatra. HDZ se našao u situaciji da mora da obezbedi novu parlamentarnu većinu", rekao je Josipović, koji smatra da u HDZ-u, uprkos pokušajima amputacije desnog krila, ima i "desnijih i tvrdjih" nego što je Hasabegović.

Plenkovića je, podseća, napustio i njegov donedavni najbliži saradnik, Davor Ivo Štir.

Josipović smatra da je on to učinio sa perspektivom da postane novi predsednik HDZ-a što je, kako kaže, legitimno.

#Hrvatska

#Ivo Josipović

#Zoran Milanović

'