AKTUELNO

Morali su hitno da reaguju.

Prva dama Amerike Melanija Tramp zaprijetila je tužbom ukoliko u Hrvatskoj u roku od 24 časa ne budu uklonjeni bilbordi sa njenim likom na kojima se uz slogan "Samo zamisli koliko daleko možeš dogurati uz malo engleskog" reklamira jedna škola engleskog jezika.

Advokat Nataša Pirc Musar koju je Melanija Tramp angažovala za taj slučaj rekla je da preduzeće, koje je radilo tu marketinšku kampanju nije upoznato o hrvatskim propisima.

- Zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu, da niko ne sme upotrebljavati lice - fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema njegovu saglasnost - rekla je Pirc Musar za hrvatske medije.

Kako prenose mediji, reklamni panoi uklonjeni su iz Zagreba posle pretnje tužbom, o kojoj se autori kampanje do sada nisu oglašavali.

Melanija Tramp je ranije poručila stanovnicima rodne Sevnice u Sloveniji da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ime u komercijalne svrhe.

Od kada je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lepe na sve i svašta – od kolača do meda.

#Hrvatska

#Melanija Tramp

#Tužba

'