AKTUELNO

Braća Osman (87) i Fehim Bešić (79), čija su tela juče pronađena u kući u Brčkom, umrla su prirodnom smrću.

To je, kako je potvrđeno medijima, utvrđeno obdukcijom, koja je danas urađena po nalogu Tužilaštva Brčko distrikta.

- Jedan od njih preminuo je od posljedica srčanog udara pre četiri do pet dana. Drugi, koji je bio nepokretan, preminuo je dva dana kasnije, najverovatnije od posledica upale pluća - pojašnjava izvor.

Iako se sumnjalo da je njihova smrt nastupila gušenjem gasom, rezultati obdukcije su pokazali da trovanja nije bilo.

Brčaci kažu da se pokretni brat već duže vreme brinuo o nepokretnom, te da su tela pronađena u ponedeljak popodne u kući u brčanskom naselju Broduša, u Sarajevskoj ulici.

Ranije su iz policije potvrdili da u prostorijama u kojima su pronađeni nema tragova borbe, odnosno da ništa ne ukazuje na nasilnu smrt.

Petar Lazarević, zamenik šefa Operativno-komunikacionog centra policije Brčko distrikta, rekao je da su komšije prijavile da su primetile da tri dana muškarci nisu izlazili iz kuće, a da je sve vreme svetlo u kući bilo uključeno.

- Slučaj je prijavljen u ponedeljak, nešto posle 15 časova. Policajci su izašli na mesto događaja i u kući zatekli tela dvojice muškaraca. Doktor je pregledao tela i na njima nema tragova nasilja - rekao je Lazarević.

Komšinica Bešića ispričala je da su se braća u poslednje vreme čudno ponašala, ali da nisu pili.

- Osman je slomio kuk. Znam da ima kćerku i sina u Australiji, te još jednog sina u nekom staračkom domu, dok se Fehim nikada nije ženio. Nisu izlazili mnogo iz kuće. Kuća je izgledala neuredno - rekla je komšinica.

#Brat

#Smrt

#Tragedija

'