AKTUELNO

Dvadeset osoba uhapšeno je u zajedničkoj akciji Tužilaštva BiH i Granične policije BiH sa USKOK-om i MUP-om Hrvatske, osumnjičenih za organizovano krijumčarenje ilegelnih migranata preko BiH i Hrvatske prema zemljama EU.

U okviru koordinisanih međunarodnih operacija, kodnih naziva "Taurus" i "Oks", rano jutros je uhapšeno 20 osoba, na području BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Radi se o osobama koje su pod istragom i osumnjičene su da su od početka 2018. godine, delujući kao organizovana grupa, učestvovali u nezakonitim aktivnostima - prevoza, skrivanja i krijumčarenja ilegalnih migranata preko područja BiH i Hrvatske prema zemljama EU.

Istragom je utvrđeno da je počinjeno krijumčarenje od stotinu do dvestotine ilegalnih migranata, za čije su krijumčarenje uhapšeni uzimali velike novčane iznose, i više od pet hiljada evra, čime su ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist, navodi se u saopštenju.

Većina migranata krijumčarena je sa područja Turske, odakle su organizatori ovih nezakonitih aktivnosti, kao i sa područja Kosova.

#Migranti

#Šverc

'