AKTUELNO

Imala je buran život.

Američka pevačica Vitni Hjuston, preminula je pre sedam godina, kada je pronađena mrtva u jednom hotelu na Beverli Hilsu. Obdukcijom je potvrđeno da je preminula od posledica davljenja u kadi, do kog je došlo usled prekomerne upotrebe alkohola i kokaina.

Foto: Wikipedia

Tada nas je napustila diva anđeoskog glasa, koja je iza sebe ostavila neizbrisiv muzički trag, a njene pesme obeležile su poslednje dve decenije 20. veka. "I Will Always Love You", "I Have Nothing" i "Greatest Love Of All" samo su neki od planetarno poznatih hitova ove pevačice.

Ona je svoj poslednji nastup imala samo dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme "Yes Jesus Loves Me".

Rođena je 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju, a pevanjem je počela da se bavi kao dete. Debi album nazvan jednostavno "Witney Houston" objavila je 1985. godine, a ploča je prodata u milionskom tiražu. Svetsku slavu stekla je i kao glumica kroz uloge u filmovima "The Bodyguard" i "Waiting to Exhale".

Brak Vitni Hjuston i Bobija Brauna je bio turbulentan, da bi se 2007. godine okončao razvodom. Tek 2010. godine u intervjuu Opri Viinfri javno je priznala da ju je Braun tukao, zbog čega je 1993. podnela tužbu protiv njega. Ipak, u intervjuu je dodala da je najveći problem u njenom životu bila droga zbog koje je dva puta bila na rehabilitaciji.

Foto: Wikipedia

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SAMO OSAM MESECI VEZE: Verila se poznata glumica! (FOTO)

Poznata i pod nadimkom "The Voice" Vitni Hjuston je, prema podacima Ginisove knjige rekorda, najnagrađivanija ženska muzička zvezda. Do 2010. godine osvojila je 415 nagrada, uključujući dve Emi nagrade, šest Gremija, 30 Bilbord nagrada i 22 Američke muzičke nagrade. Prodala je preko 170 miliona albuma širom sveta.

Pink.rs

#Vitni Hjuston | Whitney Houston

'