AKTUELNO

Pevačica je prvi put progovorila o nasilju koje je trpela od bivšeg partnera.

Goca Tržan rešila je da svojim primerom pruži podršku svim ženama koje trpe fizičko i psihičko zlostavljanje. Ona je pre 12 godina preživljavala pakao sa svojim tadašnjim dečkom.

Naša veza je trajala pet godina, a već prve godine je počelo maltretiranje. Znam, mnogi će se pitati zašto sam trpela. Nisam smela da prijavim, pogotovo ne u zemlji Srbiji, a pri tome si jedna Goca Tržan. Želela sam da ga promenim jer sam ga volela. Nisam želela da on bude nasilnik i zato sam ostala sa njim. To je najgori momenat - rekla je Goca i dodala:

Foto: YouTube screenshot

Za mene svi misle da sam otresita i jaka žena, a pre svega sam ljudsko biće. Zaista u tim situacijama kada sam doživela nasilje, bilo fizičko ili psihičko, izuzetno mi je bilo važno da budem objektivna. A nisam bila. I ne samo ja, nego mi žene imamo neka ludila tipa “ne, on je divan i mene vol, promeniće se zbog mene - započinje ispovest Goca Tržan.

Pevačica nije želela da otkrije o kome se radi iz razloga što danas taj čovek ima svoju porodicu.

- Da se razumemo, ne radi se o mom bivšem mužu- istakla je Goca aludirajući na Ivana Marinkovića.

- Dok sam dobijala batine, mislila sam da me voli. U stvari, mislila sam da će me zavoleti ako ga promenim. Ali onda sam shvatila da nijedna žena neće uspeti da promeni muškarca. To je mnogo bolesno, bila sam potpuno nenormalna. Sebe sam pitala kako sam mogla da pređem preko prvog davljena, onda sama otišla od njega, pa su usledili dugi telefonski razgovori, pa sam se vraćala. Udario me je jednom, a nekoliko puta me je davio i maltretirao. I danas razmišljam da li sam u njemu to isprovocirala na neki način. Naučila sam da više to sebi nikada ne dozvolim i to nije ljubav - iskrena je bila Goca.

Foto: Pink.rs

Kao javna ličnost Goca Tržan je svesna toga da svaka njena izgovorena reč može da stigne do mnogo ljudi, a progovorila je nakon 12 godina kako bi pružila podršku svim ženama koje trpe bilo koji vid nasilja.

Ovom pričom dajem savet mladim ženama koje tek ulaze u brakove i veze. Budite jako oprezne i uvek razmišljajte da to može da vam se desi. Mnogo mi je teško da izgovorim da je moja krivica bila to što sam trpela, ali niko nema pravo da te maltretira. Niko nema pravo da te udari. Kao neko ko je bio u celoj toj situaciji, mogu da kažem da je to sadomazohizam, ti sebe mučiš, jer u glavi misliš promeniću ga, on mene voli - rekla je pevačica.

Pink.rs

#Goca Tržan

#Nasilje

#Porodično nasilje

#pevačica

'