AKTUELNO

U seriji su bili braća, a u životu veliki prijatelji.

Vest da je proslavljeni glumac Nebojša Glogovac preminuo rano jutros, nakon kratke i teške bolesti, izazvala je tugu naročito kod njegovih kolega i saradnika.

Od čuvenog glumca oprostio se i Vukašin Marković, koji je u popularnoj seriji "Porodično blago" glumio rame uz rame sa Glogovcem i to njegovog mlađeg brata Bebana.

Foto: Tanjug

Bebanova poruka rasplakala je sve koji su je pročitali, a u njoj je Marković objasnio kakav su odnos imali, ali i koliko se divio Nebojši.

- Bio si jedan od heroja moje rane mladosti. Prodavao sam tvoje fore iz filmova, pitao se kako si tako hladan kao špricer, a opet svima potreban. Onda sam te sreo i upoznao i imao čast da provedem četiri godine života sa tobom. Učio sam od tebe, prvi put uživo video kako neko tako jebeno kul može da puši pljugu i da je lep sa sivim zubima, čuo ludački smeh i sreću cele ekipe kada kazes tri reči, a ti se ni ne nasmeješ. I mlađe i starije kolege su bile lude da budu kao ti. Sad u trideset i drugoj imam neku ideju kako i zašto si bio tako kul. Zato što si se palio na suštinu, i pri tolikoj privrženosti istoj, nedrio je od fore, do replike. Diskretni heroj, mrzovoljnog izraza lica. Moj stariji brat i učitelj zauvek. Umro si isti dan kad i moj otac. Sedim na Kalemegdanu i plačem i smejem se u isto vreme. Sećam te se koliko si bio veliki i divan. Hvala ti na svemu, moj Glogi. Bio si svojevrstan kompas ukusa, mere i istinske ljudske veličine - napisao je Beban na društvenoj mreži Instagram.

PROČITAJTE JOŠ: ULETELI U ZGRADU: Čim su čuli za Glogovca ove kolege došle su da pomognu NJEGOVOJ UDOVICI! (FOTO)

R. L.

#Nebojša Glogovac

#Vukašin Maković

'