AKTUELNO

Nikola Rađen angažovao je sportsku legendu i dvostrukog olimpijskog šampiona Igora Milanovića za koordinatora u svom vaterpolo klubu "Wind sport", koji je krajem avgusta otvorio u Pančevu.

Budući da će slavni vaterpolista do maja biti odsutan iz Srbije dok mu ne istekne ugovor sa Dinamom iz Moskve, on je upravo zbog toga doveo pojačanje i sklopio posao sa njegovim nekadašnjim trenerom Partizana. Šampionske veštine, koje je Milanović preneo na Rađena, u narednom periodu naučiće i mlade polaznike kluba, te će svojim bogatim iskustvom podići nivo vaterpola u gradu na Tamišu. Prvak Evrope u nedelju je imao prvi trening na gradskom bazenu, gde je posvećenost, stručnost i ozbiljnost bila prisutna u svakom trenutku. Milanovićevi utisci su za sada izvanredni, a prema njegovim rečima, ne postoji prepreka da od mališana napravi buduće šampione.

- Već dve godine sarađujemo kroz kamp "Number one" koji je Nikola osnovao u Vrnjačkoj banji i drago mi je što sam od početka deo tog projekta. Ovog leta smo došli na ideju o formiranju kluba, pa se sada i razvila. U nedelju sam prvi put došao operativno i praktično da pokušam da dam neki doprinos u stručnom delu "Wind sporta" koji je sada i zvanično dobio neku fizionomiju, boravište i svoj prvi početni put u svom razvitku. Trebaće vremena da se prođu svi procesi sazrevanja i razvijanja, i mislim da ću moći da pomognem u kreiranju te prve strukture kroz rad sa mlađima i starijima, kao i obukom trenera i pomaganjem kluba u svakom segmentu. Sa Radjenom sam u fenomenalnim odnosima, on je moj sin - rekao je svetski šampion.

Iako Rađen nije bio u prilici da prisustvuje treningu, interesantno je da je on sve vreme pratio preko kamere.

Foto: Printscreen YouTube/Kanal M RTV

- Posle dve god boravka na kampu, kao jednog od glavnih gostiju i najvažnijih trenera, došlo je i do ove saradnje da on bude deo Winda i da svojim prisustvom, identitetom i znanjem doprinese adaptaciju dece, trenera i svega onoga što je potrebno da bi klub svoju šampionsku nameru sproveo u delo. Igora znam od svoje 17. godine, kada sam došao u Partizan, i mogu reći slobodno da je on bio moj trener i da smo sarađivali i osvojili mnogo trofeja i pobedili mnogo utakmica. Dočekao nas je, primio i vodio računa o nama. Neki period adaptacije, odrastanja u Partizanu bio je pod njegovim budnim okom. Ogroman u svetu vaterpola i javnosti, čovek koji je primljen u kuću slavnih, bukvalno je doveden da bude deo našeg kluba i još jednom smo dokazali sa kojim trenerima i ljudima radimo - izjavio je Rađen.

Odluku oko pojačanja podržao je i njegov partner i vlasnik kompanije "Wind sport" Vladimir Popović.

Foto: Beta

- Čast i zadovoljstvo nam je što je Igor sa nama u "Wind sportu" kao veliko pojačanje. On će biti zadužen za sportski deo kluba. Od početka ćemo krenuti sa radom na strategiji i počećemo da kreiramo ostatak stručnog štaba onako kako on bude predložio, a mi ćemo se truditi da izlazimo u susret njegovim predlozima. Iako je Nikola u Rusiji, dosta dobro funkcionišemo. On obilazi svetske klubove i posmatra njihov rad, što mi možemo da iskoristimo u radu našeg kluba. Oni nam daju samo veliki plus da sve što se dešava možemo da primenjujemo kod nas. Očekivanja su nam velika, ali idemo korak po korak - rekao je Popović.

Rađen je u Pančevo doveo svetske šampione!

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov počastvovan je što je Nikola Rađen otvorio vaterpolo klub baš u njegovm gradu.- Wind sport je mnogo toga doneo u grad i doveo šampione. Pre svega, Nikolu Rađena koji je sastavni deo ovog kluba i s kojim smo razgovarali u želji da ga privučemo u Pančevo, što je na moje izuzetno zadovoljstvo i prihvaćeno. Nikola je doprineo i doveo u nedelju najvećeg svetskog igrača u vaterpolu Igora Milanovića i zaista je na bazenu bilo sjajno, a deca su se posebno oduševila. S obzirom na to da imam informaciju da će njegovo prisustvo biti stalno i da će raditi sa našom decom, posebno mi je zadovoljstvo što će deca i izvan Pančeva imati priliku da se upoznaju i treniraju. Mislim da će još jedna sportska zvezda zasijati na Pačevačkom nebu, a i šire - izjavio je gradonačelnik grada na Tamišu.

#Nikola Rađen

#vaterpolo

'