AKTUELNO

Nakon što je na svečanoj proslavi Božića u Sandringamu u Velikoj Britaniji podigla prašinu isplazivši jezik u javnosti, jednim nepromišljenim postupkom ponovo je to učinila.

Princ Hari i njegova verenica Megan Markl nedavno su posetili Kardif, gde su ih dočekali razdragani Velšani. Lepa Amerikanka dočekana je euforično, s cvećem i poklonima, a zbog jedne malene obožavateljke Megan je prekršila i strogi kraljevski protokol, prenosi Dejli mejl.

Ona se srdačno pozdravljala s okupljenim ljudima ispred dvorca u Kardifu, a tokom susreta s Velšanima nije skidala široki osmeh s lica. Kada ju je jedna devojčica zamolila za autogram, sada već bivša holivudska glumica uzela je hemijsku olovku i potpisala se, kao što je to do sada uradila ko zna koliko puta.

Foto: Tanjug

Međutim, tim potezom Markl je prekršila strogo kraljevsko pravilo koje nalaže pripadnicima porodice da ne dele autograme i ne pristaju na selfije s obožavaocima. Umesto toga, uobičajeno je da pripadnici kraljevske porodice na zahtev za autogram odgovaraju pristojnim "Ne, ne mogu".

Foto: Tanjug

Prema protokolu, autogram ne sme da se da jer se time olakšava potencijalno falsifikovanje kraljevskog potpisa. Jedini izuzetak napravio je princ Čarls, kada je žrtvama poplave u Kornvolu napisao na parčetu papira "Čarls 2010".

Pink.rs

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

'