AKTUELNO

Premijer Mađarske Viktor Orban je izjavio danas kako bi želeo da predstojeći izbori za Evropski parlament budu novi početak za Evropu, koji će prekinuti uticaj SAD i vratiti Evropu Evropljanima.

- Evropljani mogu biti srećni, samo ako sami mogu da odlučuju o svojoj sudbini, i budućnosti svoje nacije - rekao je Orban, javila je agencija MTI.

Orban je ranije upozorio da bi se EU mogla raspasti ako jedan njen deo prisiljava druge da prihvate proimigracionu politiku.

Vodeća partija Mađarske Fides, čiji je predsednik Viktor Orban, je svoj antiimigracioni stav postavio kao glavnu tačku kampanje za evropske izbore, u kojima su populisti i euroskeptici u dobroj poziciji za ostvarivanje dobiti, preneo je Rojters.

- Narod Evrope mora razumeti da Evropa neće biti slobodna bez njene hrišćanske kulture, rekao je premijer na proslavi godišnjice mađarsle revolucije 1848. godine. Istakao je važnost Hrišćanstva za slobodu Mađarske, i upozorio da svi možemo da izgubimo slobodu u "liberalnom carstvu" - naveo je Orban.

#Viktor Orban

'