AKTUELNO

U manifestu koji je poludeli rasista Brenton Tarant (28) okačio na internet pre pokolja u dve džamije na Novom Zelandu, između ostalog stoji da ne žali zbog svog krvavog pira.

Tarant je napisao manifest na 73 strane i okačio na svoj Fejsbuk profil koji je ubrzo ugašen, ali se sadržaj manifesta brzo proširio svetom. U njemu, između ostalog, Tarant pominje i Kosovo kojim pokušava da "pravda" svoj bolesni pokolj na nedužne ljude koji su se zatekli u džamijama na jutarnjoj molitivi.

U opširnom manifestu napadač piše o svom odrastanju, obrazovanju, a glavni motiv za svoj pokolj traži u "osveti pridošlicama krivim za smrt stotine hiljada na evropskom tlu kroz istoriju".

Koliko je Tarantov um izopačen govori i činjenica da on sam sebi u manifestu postavlja pitanja i daje odgovore na njih.

Jedno takvo je i "šta ti želiš?", a Tarant odgovara da "moramo osigurati postojanje našeg naroda i budućnost za belu decu". Dalje opisuje događaje koji su ga naveli na krvoproliće, a onda napominje i da ne pripada nijednoj grupi. Na (sopstveno) pitanje da li je napade izvršio zbog slave, Tarant odgovara da bi to bilo "smešno".

"Nakon svega, ko se seća napadača 11. septembra u Njujorku. Ili one na Pentagon. Mene će brzo zaboraviti. I to mi ne smeta. Nakon svega, ja sam uglavnom povučena osoba. Ali, šok nakon mojih dela stajaće godinama koje nadolaze, pokrenuće politički i društveni diskurs stvarajući atmosferu straha i promene koja je neophodna", napisao je.

Foto: Tanjug AP

"Žalim što ih nisam više ubio"

Na pitanje smatra li svoj čin terorističkim napadom, Tarant odgovara potvrdno.

"Po definiciji, da. To je teroristički napad. Ali verujem i da je to partizanska akcija protiv okupirajuće sile".

A da li se kaje zbog napada, hladnkrvno odgovara: "Ne. Jedino želim da sam ih mogao ubiti više, kao i više izdajica."

Koliko je daleko otišao u svojoj izopačenoj mržnji vidi se i po pitanjima koja je postavio sebi, a na koja je dao šokantne odgovore.

Da li vi lično mrzite muslimane?

"Muslimane žene ili muškarce koji žive u svojim rodnim zemljama? Ne.

Foto: Printscreen Twitter

Muslimane koji izaberu da izvrše invaziju na našu zemlju i zamene naše ljude. Da, ne volim ih.

Jedini muslimani koje istinski mrzim su oni konvertovani, oni iz našeg sopstvenog naroda koji su okrenuli leđa svom nasleđu, svojoj kulturi, tradiciji i postali krvni izdajnici sopstvene rase. Njih mrzim."

On još odgovara na pitanja da li je njegov napad rasistički, ksenofobičan, antiimigranstki... a u slučaju da preživi napad kaže da će se na suđenju izjasniti da nije kriv.

Tarant u manifestu poziva sledbenike da "ubiju svog direktora ako nije belac".

"Ukoliko individua poseduje ili kontroliše korporaciju ili neki biznis i zagovara ili čak prihvata masovni uvoz ne-belih radnika kako bi zamenila autohtonu evropsku populaciju, onda taj izdajnik mora biti uništen".

Pored poziva na ubistva svojih šefova, Tarant poziva i na ubijanje lokalnih dilera.

"Evropa Evropljanima"

"Oni koji su došli sa strane moraju biti odstranjeni sa evropskog tla nebitno odakle dolaze ili kada su došli. Romi, Afrikanci, Indijci, Turci, Semiti ili drugi... Ako nisu naši ljudi, a žive na našoj zemlji, moraju biti uklonjeni.

Gde će biti sklonjeni nije naša briga niti odgovornost. Naše zemlje nisu njihov dom, mogu da se vrate na svoju zemlju ili pronađu domovinu negde drugo. Ali neće okupirati naše zemljište.

Foto: Tanjug AP

Kako će biti sklonjeni je irelevantno, mirno, nasilno, srećno, agresivno ili diplomatski. Moraju biti uklonjeni.

Sve dok se ti sledbenici ne vrate u zemlje svojih naroda, Evropa neće imati istinski suverenite, i svako, bez obzira na etničku pripadnost ili uverenja, može nazivati Evropu svojom", stoji dalje u šoknatnom rasističkom manifestu u kojem dodaje i da mesta demokratiji nema, odnosno da se treba pripremiti na "rat, nasilje, rizik, borbu o gubitak, kao jedini put ka pobedi".

On dalje navodi i da su "evropske vrednosti u rukama Evropljana".

#Novi Zeland

#Terorizam

'