separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Luizijana i Teksas se spremaju za udar uragana Beri


Tropska oluja koja se formirala nad Meksičkim zalivom mogla bi da preraste u uragan i udari na Nju Orleas koji je već poplavljen.


Meteorolozi kažu da bi oluja mogla da preraste u uragan do kraja dana, a prosečna jacina vetra je oko 55 kilometara na sat. 

Kako je javio Glas Amerike, prema prognozama će u petak i subotu na potezu zapadnog Teksasa i Luizijane pasti između 25 i 50 centimetara kiše. 

Tropska oluja, za koju se očekuje da postane uragan nazvan "Beri", mogla bi da udari zapadno od Nju Orleansa na reci Misisipi. 

Sistem nasipa u tom gradu se nalazi pred najvećom probom posle uragana "Katrina", a veruje se da reka Misisipi dostići svoj najviši nivo za skoro 70 godina - šest metara. 

Nju Orleans je već pod vodom zbog obilne kiše, do 23 centimetra, koja je padala prethodnih dana. Poplavljena je i istorijska Francuska četvrt. 

Teksas je podigao stepen upozorenja i priprema centar za vanredne situacije. 

- Želimo da obezbedimo da država Teksas radi sve što može da se pripremi za oluju - rekao je guverner Teksasa Greg Abot. Preventivno je zatvorena trećina postrojenja za preradu sirove nafte u Meksičkom zalivu, a naftne platofme su evakuisane. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti