AKTUELNO

Američka televizija dodaje da u jačanju popularnosti Putin profitira zbog političkog sistema u Rusiji, kao i od medijske scene, na kojoj postoji nulta toleracija na kritike lidera.

Sajber moć, vojna moć i kult ličnosti tri su stvari koje grade široku mrežu uticaja zbog kojih je predsednik Rusije Vladimir Putin toliko moćan, ocenjuje CNN u serijalu "Dekodiranje Rusije".

CNN ukazuje da, iako to negira, Rusija je optužena da su njeni hakeri uticali na rezultate izbora američkog predsednika, kao i da su izazvali ometanja izbora u Estoniji i Ukrajini.

Pročitajte još: Tramp objavio pa obrisao karikaturu na kojojž voz udara novinara Si-En-Ena

S tim u vezi CNN konstatuje da je ogromna hakerska moć Rusije, pre svega, jer su fakulteti u Sovjetskom savezu izgrađeni u sistemu koji treba da iznedri inženjere svetske klase.

Što se vojne moći tiče, CNN konstatuje da je sve pod Putinovom kontrolom, uključujući i nuklearne bombe.

Osim toga, kako se navodi, Putin troši ogromne pare na stalnu modernizaciju vojske, iako stručnjaci tvrde da je rusko konvencionalno oružje ograničenih mogućnosti.

Foto: Tanjug

Treća stvar koja čini Putina moćnim je svakako neverovatna popularnost.

Sve više Rusa slavi svog lidera, iako neke njegove izjave ili ponašanje kritikuju svetski lideri, posebno nakon ruskih akcija u Ukrajini i Siriji.

Putin je, međutim, sve popularniji, konstatuje CNN, a to objašnjava time da većina Rusa želi da njihova država ima što veći uticaj na svetske događaje, čak iako to donosi sankcije i pogoršanje životnog standarda.

#CNN

#Političar

#Vladimir Putin

'