AKTUELNO

Avion akrobatske grupe britanskog ratnog vazduhoplovstva ‘Crvene strele’ srušio se u blizini baze ‘Veli’ u Velsu, a piloti su se katapultirali, preneo je BBC.

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se radi o avionu tipa "jastreb" i navelo da su se spasilačke ekipe uputile na mesto nesreće oko 13.30 po lokalnom vremenu.

U avionu su se nalazila dva člana posade, a prema navodima svedoka, oni su uspeli da se katapultiraju iz letelice.

Portparol Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) rekao je da se incident istražuje, istakavši da "bi bilo neprikladno davati bilo kakav komentar".

U padu aviona britanske akro-grupe jedna osoba poginula

Avion akrobatske grupe britanskog ratnog vazduhoplovstva "Crvene strele" srušio se danas u blizini baze "Veli" u Velsu, a tom prlikom poginuo je jedan inženjer dok je pilot povređen. Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se radi o avionu tipa "jastreb". Kapetan akro-grupe rekao je da je u ovoj "tragičnoj nesreći" poginuo inženjer grupe "Crvene strele" a da je pilot hospitalizovan.

Kako se pretpostavlja, avion se vraćao u svoju matičnu bazu iz "Velija", koja se koristi za obuku pilota i letačkog osoblja, gde se vrši obuka za planinske i pomorske operacije.

Akrobatska grupa "Crvene strele" su najčuvenija akro-grupa Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, koja izvodi akrobacije u avionima tipa "jastreb".

Pročitajte još: Kim Džong-un čestitao Putinu pobedu - želi nastavak saradnje

#Avion

#Padanje

#Velika Britanija

'