AKTUELNO

'Nećemo da poričemo da je 2017. godina bila teška godina...'

Svaki video koji se objavi na YouTube-u biće pregledan od strane zaposlenih u kompaniji pre nego što reklame i monetizacija videa budu odobreni.

YouTube je odlučio da podigne lestvicu kada je monetizacija videa u pitanju, pa pre puštanja reklame na snimak njega će morati da odobri tim ljudi, a ne softver.

Video-sajt je naveo da će ljudi ocenjivati svaki video u programu Google Preferred, koji je program elitnih oglasa namenjen najuticajnijim stvaraocima. Novi video-snimci postavljeni na Google Preferred kanale biće ručno verifikovani kako bi bili u skladu sa politikom YouTube-a.

Foto: Pixabay.com

- Nećemo da poričemo da je 2017. godina bila teška godina, nekoliko problema pogađalo je našu zajednicu i naše partnere u advertajzingu. Želimo da zaštitimo naše korisnike, oglašivače i kreatore čineći YouTube sigurnim mestom - napisao je u blogu Pol Muret, podpredsednik Google-a.

Promena je već počela kada su oglašivači bojkotovali snimke u vlasništvu Google-a na kojima su deca bila predmet seksualno neprimerenih komentara. YouTube je „ubio“ hiljade računa, uklonio preko 150 hiljada snimaka i 625 hiljada komentara seksualnih predatora.

#Nova opcija

#Youtube

'