AKTUELNO

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću i v.d. pomoćniku u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević svečano su uručene zlatne plakete Saveza gluvih i nagluvih Srbije za uspešnu saradnju, razumevanje i pomoć u realizaciji aktivnosti u 2018 godini.

Đorđević zahvalio je Savezu na dodeljenom priznanju i istakao da je ove godine za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom izdvojeno 50 miliona više nego prethodne dodavši da se nada da će se svake naredne godine izdvajati još više sredstava iz budžeta, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Ministarstvo čini sve da osobe sa invaliditetom imaju jednaka prava, a to smo pokazali i kroz projekat 'J=dnaki'. Naš zadatak je da potpuno uklonimo sve nejednakosti u društvu i da se pohvalimo da živimo u zemlji u kojoj su svi građani jednaki - rekao je Đorđević i Savezu poželeo uspeh u daljem radu.

Ministar je istakao da je predsednik Aleksandar Vučić, dok je još bio premijer, postavio jasne smernice kako bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom, i tom politikom se i danas vodi Vlada Srbije.

- Zahvalni smo Ministarstvu što je prepoznalo značaj i finansiralo neke od naših aktivnosti, koje do sada nisu bile podržane, a nadamo se da ćemo u ovoj 2019. godini ostvariti još bolju saradnju - rekao je sekretar Saveza Radoje Kujović.

Prema njegovim rečima, ono što je veoma značajno jeste da je dodelom sredstava Savezu gluvih i nagluvih Srbije preko stalno otvorenog konkursa, Ministarstvo prvi put omogućilo nabavku 35 bebi alarma za gluve majke i roditelje, što umnogome pomaže roditeljima u podizanju dece.

#Zoran Đorđević

'