AKTUELNO

Laž je svaka tvrdnja i politički napad Vuka Jeremića na Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, kaže Marko Đurić, potpredsednik Srpske napredne stranke, i dodaje da to Jeremića ne sprečava da i dalje obmanjuje građane s jedinim ciljem da u javnosti izazove smutnje i nespokoj.

- Jeremić se pretvorio u glavnog glumca bizarnog političkog rijaliti programa, koji pokušava da sam i producira i režira, a jedini način da se normalan i pristojan čovek odupre njegovim izlivima mržnje i primitivizma jeste ignorisanje - kaže Đurić u izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na intervju lidera Narodne strane Tabloidu, za koji kaže da i jeste "najprikladnije mesto za iznošenje Jeremićevih prostakluka", Đurić ocenjuje da je Jeremić u stvari postao tabloidni političar, te dodaje da je "zgrožen sve vulgarnijim jezikom i političkim manirima Vuka Jeremića, kojima svakodnevno zagađuje javni prostor i dokazuje da on nije nikakav politički lider, već najobičniji prostak".

Đurić kaže i da će lider NS morati da položi političke račune, a "ožda i neke druge račune", za svu štetu koju je napravio, navodeći afere koje su u medijima vezivane za Jeremića poput novca od Katara, poslovnih veza sa kontroverznim biznismenom Patrikom Hoom, ali i spornog pitanja koje je postavi MSP u Hagu, te izmeštanja dijaloga o KiM iz Ujedinjenih nacija u EU.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremcih za Tabloid je rekao da je ova godina prelomna za rešavanje pitanja Kosova, ali i za smenu vlasti u Srbiji, da je uveren da će proteste predsednik Srbije pokušati da "umiri" izborima, kao što je uveren da će promena vlasti doneti neslavan kraj naprednjacima.

On, takođe, prognozira da će Vučić pokleknuti pod ozbiljnim pritiskom, koji bi imao unutrašnju i međunarodnu dimenziju, te da će tako otići s vlasti.

#Marko Đurić

'