AKTUELNO

Građani u neposrednom razgovoru sa građanima Srbije - ta slika postala je noćna mora za zagovornike i glasnogovornike poltike vešala, uvreda i pretnji političkim neistomišljenicima.

Liderima SzS i medijima koji ih podržavaju teško pada neposredna i iskrena komunikacija predsednika Srbije sa građanima. I dok oni na vikend-protestima vode boj sa glumcima, ko će govoriti sa kamiona, dok međusobno razmenjuju psovke i uvrede u stalnoj borbi ko će od njih biti predvodnik protesta, dok nude ugovor sa narodom, za to vreme Vučić razgovara sa građanima i dogovara kako da se reše njihovi problemi.

Građani u neposrednom razgovoru sa građanima Srbije - ta slika postala je noćna mora za zagovornike i glasnogovornike poltike vešala, uvreda i pretnji političkim neistomišljenicima.

- "Daleko malo" ljudi se okulja na skupovima u okviru Vučićeve oproštajne turneje. Ne pomažu više ni pritisci ni pretnje. Atmosfera je kao na parastosu. Svima je jasno da budućnost nije tamo, već na strani onih koji protestuju svakog vikenda širom Srbije - napisao je Đilas na Tviteru.

I dok vikend-šetači tvrde, poput Sergeja Trifunovića, da je u Kovinu dočekalo 50 građana, a da ih je u Pančevu bilo malo, slika ipak govori više od Tvitova šetača.

- Njima pre svega smeta Vučićeva briga za običnog čoveka i sposobnost da komunicira sa biračkim telom, kao i činjenica da ga veliki deo naroda u Srbiji, uprkos svim osporavanjima, jako podržava - ocenjuje politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Pink.

Foto: Tanjug

- Opozicioni lideri forsiraju tu temu, ali ne mogu da ubede svoje pristalice da je situacija kao 90-ih kako bi generisali nezadovoljstvo, onda pribegavaju drugim metodama: da radikalizuju svoju retoriku, eventualno proteste, kako bi izazvali reakciju vlasti - kaže Marko Matić iz medijske mreže "Antidot".

Svaki neposredni kontakt predsednika sa građanima jasno pokazuje da mu veruju, jer pokušava da shvati i reši njihove probleme. Građani znaju da nije u pitanju puki politički marketing.

- Setite se šta su oni radili: Đilas je svakog dana obilazio nedovršena gradilišta, neotvorene ulice, setite se koliko je puta otvarao Most na Adi! Otvarao ga je više puta da bi na kraju saopštio da most nije ni gotov jer nema pristupne saobraćajnice - kaže Matić za Pink.

Predsedniku Vučiću zameraju i trude se da zabrane da neposredno komunicira sa građanima, ali im nije išlo od ruke.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Opozicija

'